Επέτειος για το εργοστάσιο της Mini στην Οξφόρδη

Επέτειος για το εργοστάσιο της Mini στην Οξφόρδη

Το εργοστάσιο της ΜΙΝΙ στην Οξφόρδη γιόρτασε 100 χρόνια στην παραγωγή αυτοκινήτων φέτος το Μάρτιο

Το εργοστάσιο της ΜΙΝΙ στην Οξφόρδη γιόρτασε 100 χρόνια στην παραγωγή αυτοκινήτων φέτος το Μάρτιο.

Σήμερα, το εργοστάσιο της Οξφόρδης απασχολεί 3.700 άτομα και παράγει μέχρι 900 Mini την ημέρα, έχοντας συμβάλλει κατά 2,25 και πλέον εκατομμύρια Μini στο συνολικό αριθμό των 11,65+ εκατομμυρίων οχημάτων που κατασκευάστηκαν στο εργοστάσιο από το 1913.

Το πρώτο όχημα, προϊόν του εργοστασίου, ένα Bullnose Morris Oxford, πέρασε από τη γραμμή παραγωγής στις 28 Μαρτίου 1913 και ακολούθησαν μοντέλα διάσημων βρετανικών μαρκών –και μιας ιαπωνικής– ανάμεσα στις οποίες οι MG, Wolseley, Riley, Austin, Austin Healey, Mini, Vanden Plas, Princess, Triumph, Rover, Sterling και Honda, πέραν των ιδρυτικών ονομάτων Morris και Mini. Η θυγατρική Pressed Steel Company στο ίδιο εργοστάσιο του Cowley κατασκεύαζε επίσης αμαξώματα για τις Rolls-Royce, Bentley, Jaguar, MG, Standard-Triumph, Ford και Hillman, καθώς και εργαλεία παραγωγής για την Alfa Romeo.

Πολλά διάσημα αυτοκίνητα έχουν κατασκευαστεί εκεί, όπως τα Bullnose Morris, Morris Minor, Mini, το ινδικό Hindustan Ambassador και το σημερινό MINI. Επίσης κατασκεύαζε μοντέλα της Honda για κάποιο διάστημα στη δεκαετία του '80, καθώς και μερικά διεθνούς φήμης μοντέλα όπως το πρώτο Riley Pathfinder, το Morris Marina, το εντυπωσιακό Princess της δεκαετίας του '70 και το Austin Maestro.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube