Ένα από τα πιο κομψά αυτοκίνητα στον κόσμο στο σφυρί [video]

Ένα από τα πιο κομψά αυτοκίνητα στον κόσμο στο σφυρί [video]

Μια υπέροχη Mercedes-Benz 680 S Torpedo Roadster του 1928 ετοιμάζεται για να μπει κάτω από το σφυρί του δημοπράτη. Αρχίστε την οικονομία.

Η μέγιστη τιμή για ένα κλασικό αυτοκίνητο είναι να κερδίσει το βραβείο Best in Show στο Pebble Beach. Ένα βραβείο, που δικαίως μονοπωλούν τα προπολεμικά αυτοκίνητα, όπως για παράδειγμα αυτή η Mercedes-Benz 680 S Torpedo Roadster του 1928.
 

Τρία από αυτά τα υπέροχα κομμάτια «φιλοτεχνήθηκαν» από το Γάλλο καροσερίστα Jacques Saoutchik (στην πραγματικότητα εμιγκρέ από τη Λευκορωσία) και αυτό είναι το μόνο εν ζωή που γνωρίζουμε. Και είναι μάλιστα αυτό που κέρδισε την κορυφαία διάκριση στο Pebble Beach Concours dElegance του 2012. Και τώρα θα μπει κάτω από το σφυρί του δημοπράτη.

Το αυτοκίνητο, με την υπογραφή του καροσερίστα χαμηλά στο παρμπρίζ, με καταδυόμενη ανοιγόμενη οροφή, εσωτερικό επενδεδυμένο με δέρμα φιδιού σε κόκκινο χρώμα, υπέροχες ξύλινες διακοσμήσεις και καλογυαλισμένα νίκελ, αγοράστηκε από το βαρόνο του πετρελαίου (διευθυντή επί 25ετία της Standart Oil) Frederick Henry Bedford, Jr. στο NYIAS του 1929 στη Νέα Υόρκη.

Η Mercedes-Benz 680 S Torpedo Roadster παρέμεινε στην κατοχή της οικογενείας Bedford για 75 χρόνια, μέχρι που οι συλλέκτες Paul και Chris Andrews, πατέρας και γιος, την αγόρασαν από το Κτήμα Bedford το 2008. Δύο χρόνια αργότερα, το αυτοκίνητο υποβλήθηκε σε εκτεταμένη αποκατάσταση που διήρκεσε δύο χρόνια.

Η 680 S Torpedo Roadster του Saoutchik πέτυχε την τέλεια βαθμολογία των 100 βαθμών με το που ντεμπουτάρισε στο Pebble Beach εκείνης της χρονιάς (2012). Μεταξύ των πολυπληθών βραβείων που κέρδισε, να σημειώσουμε το Πρώτο στην Κλάση του το 2013 στο Concorso dEleganza Villa dEste, που ακολουθήθηκε τον επόμενο μήνα από τη δημοπράτηση του αυτοκινήτου από τον οίκο RM Sotheby's έναντι $8.250.000.

O οίκος στη νέα δημοπρασία του αυτοκινήτου εκτιμά ότι η τιμή της 680 S Torpedo Roadster θα κυμανθεί ανάμεσα στα 6,5 με οκτώ εκατομμύρια ευρώ. Εκτίμηση που το καθιστά ένα από τα ακριβότερα φετινά αυτοκίνητα στις δημοπρασίες. Αλλά θα τολμούσαμε να πούμε ότι ακόμη και μια τιμή πάνω από τα δέκα εκατομμύρια βρίσκεται εντός των δυνατοτήτων αυτού του αυτοκινήτου, με δεδομένο ότι είναι το μοναδικό στον κόσμο.

Οι φωτογραφίες που βλέπετε στην γκάλερι είναι από τον οίκο RM Sothebys, τη Mercedes-Benz και το Pebble Beach Concours dElegance.

[Πηγή RM Sotheby's, carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube