Αυτός ο ιστορικός χρονογράφος Heuer του 1968 μπορεί να γίνει δικός σου!

Αυτός ο ιστορικός χρονογράφος Heuer του 1968 μπορεί να γίνει δικός σου!

Ίσα ίσα που προλαβαίνεις να αγοράσεις αυτό το φανταστικό Heuer Autavia από τον πρώτο ιδιοκτήτη του που το χρησιμοποιούσε για να τεστάρει τα ταχύμετρα της Lotus.

Όταν ο John Parramint τελείωσε το σχολείο στις αρχές της δεκαετίας του ’60, ξεκίνησε να εργάζεται στη γραμμή συναρμολόγησης στη Lotus Cars.

Εκείνη την εποχή, η γραμμή παραγωγής του Colin Chapman συναρμολογούσε μόλις δέκα με 15 Elan και Europa την εβδομάδα. Και προκειμένου να επικυρώσουν τη σωστή λειτουργία των οργάνων της Smith, οι οδηγοί δοκιμαστές συνήθως αγόραζαν τον εξοπλισμό με δικά τους χρήματα.

Όπως το Hodinkee έμαθε, ο Parramint ξόδεψε £57 από τα χρήματά του για να αγοράσει ένα Heuer Autavia 2446C, σχεδόν αμέσως μετά την πρόσληψή του από τη Lotus. Αυτό το κορυφαίο ρολόι για την εποχή δεν ήταν ένα αξεσουάρ πολυτελείας που ο Parramint θέλησε να κάνει δώρο στο εαυτό του. Χρειαζόταν ένα ακριβέστατο χρονογράφο για να πιστοποιεί αντίστοιχα την ακρίβεια του ταχυμέτρου στα αυτοκίνητα που ολοκλήρωναν τη συναρμολόγησή τους.

Το ποσό που δαπάνησε ήταν πολλά χρήματα για έναν υπάλληλο στον έλεγχο ποιότητας, αλλά ήταν σαφώς λιγότερα απ’ ό,τι αν επέλεγε ένα Omega Speedmaster. Και καθώς τα παιδιά στο Team Lotus στην F1 φορούσαν παρόμοια Heuer, σκέφτηκε όταν θα ήταν μια χαρά να μετρά την ταχύτητα των αυτοκινήτων σε ένα μετρημένο μίλι –εκείνη την εποχή μια απόκλιση του κοντέρ, συν ή πλην 10% μεταξύ μετρούμενης και πραγματικής ένδειξης ήταν αποδεκτή από την πολιτεία.

Ο Parrament έφυγε από τη Lotus το 1969, αλλά συνέχισε να φορά το ρολόι του μέχρι το τέλος της δεκαετίας του ’80, όταν και αγόρασε ένα Rolex Datejust. Από τότε μέχρι σήμερα φύλαξε το Heuer του, οπότε πρόσφατα αποφάσισε να βγάλει αυτό τον κλασικό χρονογράφο σε δημοπρασία.

Το ρολόι βρίσκεται γενικά σε καλή κατάσταση, εκτός φυσικά από ελαφρές εκδορές στη στεφάνη και δακτύλιο συγκράτησης πίσω. Βαθύτερες χαρακιές υπάρχουν στα «αυτιά» που πιάνουν οι μπαρέτες και ένα μεγάλο «κρακ» στο πλεξιγκλάς. Πλήρες με το κουτί και τα χαρτιά του, και με το ορίτζιναλ μπρασελέ, αυτό το ρολόι χειρός με μηχανισμό Valjoux 72, δημοπρατείται σήμερα στο Λονδίνο και αναμένεται να πιάσει £5.000-£7.000.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube