Επιστροφή στη δεκαετία του '70 με το κλασικό Mini του Mr. Bean

Επιστροφή στη δεκαετία του '70 με το κλασικό Mini του Mr. Bean

Μηχανοκίνητοι θρύλοι από τις δεκαετίες του '70 και του '80 θα παραταχθούν στην εκκίνηση του 12ου «Creme 21 Youngtimer Rally» στο Spa του Βελγίου στις 25 Σεπτεμβρίου του 2013.

Με αέρα πρωταγωνιστή, το κλασικό Mini Mark III του BMW Group Classic αναμένεται να εντυπωσιάσει όχι μόνο λόγω της ζωηρής κίτρινης απόχρωσης “Citron” αλλά και της φήμης του από τις τηλεοπτικές του περιπέτειες.

Είναι ένα από τα κλασικά Mini που οδήγησε ο ηθοποιός-λάτρης του αυτοκινήτου Rowan Atkinson στο ρόλο του σαν Mr. Bean στην ομώνυμη Βρετανική κωμική σειρά.

Το Mini του αγώνα κατασκευάστηκε το 1974, αλλά έγινε διάσημο τη δεκαετία του 1990 με το ρόλο του στη σειρά Mr. Bean.

Συνολικά 14 επεισόδια γυρίστηκαν μεταξύ 1989 και 1995, στα οποία ο χαρακτήρας που υποδύθηκε ο Atkinson είχε αρκετές κωμικές περιπέτειες και … αστοχίες πίσω από το τιμόνι του γνωστού κίτρινου Mini με το μαύρο καπό.

Από τα λίγα Mini που επέζησαν στα χέρια του απίστευτου κωμικού, εφοδιάζεται με 4-κύλινδρο 1.0 κινητήρα με ισχύ 37 ίππων. Κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής καριέρας του διέθετε αποσπώμενο τιμόνι και κλειδαριά, απαραίτητα αξεσουάρ για τον Mr. Bean ώστε να είναι σίγουρος ότι δεν θα χρειαστεί να αποχωριστεί ποτέ τον αγαπημένο του τετράτροχο φίλο.

Το Creme 21, το μεγαλύτερο, ετήσιο Ευρωπαϊκό ράλι “νέων κλασσικών” αυτοκινήτων πήρε τα όνομά του από την cult σειρά καλλυντικών της δεκαετίας του 1970 και κάθε χρόνο προσφέρει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να διασχίσουν μερικές από τις πιο εντυπωσιακές περιοχές της Γερμανικής εξοχής.

Επτά ειδικές διαδρομές απόστασης 1.000 km προγραμματίζονται για το φετινό αγώνα που πραγματοποιείται το διάστημα 25-29 Σεπτεμβρίου. Η διαδρομή παραμένει επτασφράγιστο μυστικό μέχρι τη στιγμή της εκκίνησης, ωστόσο οι συμμετέχοντες γνωρίζουν ότι θα πρέπει να ολοκληρώσουν έναν αριθμό ειδικών σε τέσσερις ημέρες όπου θα χρειαστεί να κάνουν επίδειξη των οδηγικών προσόντων τους.

Στη γραμμή εκκίνησης φέτος θα παραταχθούν 180 αυτοκίνητα παραγωγής 1970- 1990. Κατά την επιλογή των συμμετεχόντων, οι διοργανωτές φροντίζουν να υπάρχει ένα ποικίλο και εκλεκτό μίγμα αυτοκινήτων.

Αυτό σημαίνει ότι το κλασικό Mini του Mr. Bean θα τρέξει δίπλα σε πολύ μεγαλύτερους και ισχυρότερους αντιπάλους, όπως αρκετά μοντέλα της BMW Σειράς 6, μέχρι και την θρυλική BMW Z1 Roadster.

[Πηγή: ΜΙΝΙ]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube