WRC: Ο Οζιέ θέλει να οδηγήσει μονοθέσιο της Formula 1

WRC: Ο Οζιέ θέλει να οδηγήσει μονοθέσιο της Formula 1

Ο Σεμπαστιάν Οζιέ δείχνει να μην μπορεί να ξεχάσει την συνάντηση που είχε με τον Σεμπάστιαν Φέτελ στα paddock του Γκραν Πρι Μονακό και σε δηλώσεις του, δεν κρύβει την επιθυμία του να οδηγήσει μονοθέσιο της Formula 1.

Ο οδηγός της Volkswagen στο WRC ανέφερε ότι θα ήθελε πολύ να νιώσει την αίσθηση οδήγησης ενός μονοθεσίου της Formula 1 και ελπίζει ότι οι Red Bull, που είναι και βασικός χορηγός της VW στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι, θα του δώσει κάποια στιγμή την ευκαιρία να κάνει δοκιμές με την ομάδα της F1. Τόνισε επίσης, πως στην συνάντησή τους, ο Φέτελ του εξομολογήθηκε ότι του αρέσουν πολύ τα ράλι και θα ήθελε και αυτός κάποια στιγμή να καθίσει στο μπάκετ του Polo.

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει οδηγός που δεν θα ήθελε να νιώσει την εμπειρία οδήγησης ενός μονοθέσιου της Formula 1. Εγώ θα το ήθελα πολύ» ανέφερε ο Οζιέ, που δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει ότι στη συνάντηση του με τον Φέτελ, βρέθηκε για λίγο στο κόκπιτ του μονοθεσίου της Red Bull. «Μόλις κάθισα στο μονοθέσιο ήταν πολύ στενά, ήταν βέβαια προσαρμοσμένο στον Φέτελ που είναι λίγο πιο μικρόσωμος από μένα»

Ο Γάλλος, πρωτοπόρος στον φετινό βαθμολογικό πίνακα του WRC, ανέφερε ακόμα ότι θα προσπαθήσει να οργανώσει την δοκιμή ενός μονοθεσίου της Formula 3, προκειμένου να εγκλιματιστεί καλύτερα στα μονοθέσια και να αυξήσει τις πιθανότητές του να οδηγήσει ένα της Formula 1 στο μέλλον.

«Έχω ήδη οδηγήσει μονοθέσιο μικρότερων κατηγοριών, αλλά θα προσπαθήσω να οργανώσω και μια δοκιμή με μονοθέσιο της Formula 3, ώστε να κάνω ένα βήμα ακόμα. Μετά πιο ξέρει, ίσως μου δοθεί η ευκαιρία και για ένα της Formula 1» συνέχισε ο Οζιέ.

Όσο για την επιθυμία του Φέτελ να οδηγήσει ένα αυτοκίνητο ράλι, ο Οζιέ τον προέτρεψε να το οδηγήσει σε χώμα: «Δεν ξέρω αν θα προτιμούσε να οδηγήσει στην άσφαλτο ή στο χώμα, αλλά αν θέλει την πραγματική αίσθηση των ράλι καλύτερα να οδηγήσει σε χώμα».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube