Σάλος με τις μυστικές δοκιμές Mercedes- Pirelli

Σάλος με τις μυστικές δοκιμές Mercedes- Pirelli

Ποια είναι η απόλυτη αλήθεια, ουδείς ακόμη γνωρίζει. Το σίγουρο είναι πως οι δοκιμές έγιναν.

Ο λόγος για τις μυστικές δοκιμές που πραγματοποίησε η Mercedes (στην πίστα της Καταλωνίας) για λογαριασμό της Pirelli και τις οποίες η Red Bull (και όχι μόνον) κατήγγειλε ως παράνομες.
Σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIA απαγορεύονται οι δοκιμές με μονοθέσια των τελευταίων 2 ετών. Από την άλλη η Pirelli επικαλείται συμβόλαιο που της δίνει τη δυνατότητα να κάνει δοκιμές με όποια ομάδα εκείνη θελήσει, όατν αυτές έχουν να κάνουν με θέματα ασφάλειας. Μάλιστα η ιταλική εταιρία επιμένει πως είχε κάνει από πέρυσι … πρόσκληση ενδιαφέροντος στις ομάδες και η Mercedes ήταν μια από αυτές που ανταποκρίθηκαν θετικά. Εντύπωση προκαλεί ότι η ανακοινωση της Pirelli δεν αναφέρει ποιες άλλες ομάδες ανταποκρίθηκαν θετικά, την ώρα που οι φήμες οργιάζουν και για τη Ferrari (έγιναν δοκιμές με την ιταλική ομάδα μετά το Μπαχρείν αλλά με μονοθέσιο μεγαλύτερο της διετίας…)
Nα θυμίσουμε εδώ πως το … άλλοθι της Pirelli είναι οι πιέσεις που δέχθηκε μετά το ισπανικό Γκραν Πρι για αλλαγές στη γόμα των ελαστικών της , καθότι αυτή φθειρόταν γρήγορα.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα το είχε η Mercedes εξ' ου και οι αντιδράσεις των υπόλοιπων ομάδων που πιστεύουν ότι οι κρυφές αυτές δοκιμές ευνοουν σε επίπεδο αθέμιτου ανταγωνισμού τη Γερμανική ομάδα.
Πάντως η μόνη ομάδα που προς το παρόν έχει καταθέσει επίσημη διαμαρτυρία είναι η Red Bull.
Το βέβαιο είναι ότι θα έχουμε συνέχεια στο σίριαλ, ενώ Mercedes και Pirelli πρέπει να πείσουν πλέον πως δεν έκαναν την… μαϊμουδιά…
Μένουμε συντονισμένοι για ό,τι νεότερο σχετικά.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube