Ράλι Ακρόπολις: Τα πάνω- κάτω στην εδ Γυμνό!

Ράλι Ακρόπολις: Τα πάνω- κάτω στην εδ Γυμνό!

Ανατροπή στην κορυφή μετά την ειδική διαδρομή Γυμνό Ι.

Ο Νοβίκοφ που προηγείτο στον αγώνα, έχασε σε πρώτο κομμάτι της ειδικής πάνω από 3 λεπτά όταν χτύπησε σε μια μεγάλη πέτρα με αποτέλεσμα να έχει και κλαταρισμένο λάστιχο (το οποίο άλλαξε), αλλά και πρόβλημα στην ανάρτηση. Ετσι έπεσε πολύ πίσω στην κατάταξη (8ος γενικής) αφήνοντας πρώτο τον Γιάρι Μάτι Λάτβαλα, ο οποίος έκανε και τον καλύτερο χρόνο της συγκεκριμένης ειδικής διαδρομής. Ετσι τώρα η μεγάλη μάχη είναι μεταξύ του Λάτβαλα και του Σόρντο που βρίσκεται 15,6'' πίσω του. Σε ό,τι αφορά στη ζημιά στην ανάρτηση του Νοβίκοφ, ακόμη δεν ξέρουμε πόσο σοβαρή είναι και αν θα του επιτρέψει να συνεχίζει δεδομένου ότι στην παρούσα φάση του αγώνα δεν υπάρχει σέρβις και μέχρι το ... ραντεβού του με τους μηχανικούς της ομάδας μεσολαβούν άλλες δύο εδ.

Την ίδια στιγμή ο Οζιέ το παλεύει (έκανε τον τέταρτο χρόνο της εδ και βρίσκεται στην 19η θέση της γενικής κατάταξης) έχοντας τον άχαρο ρόλο να καθαρίζει το δρόμο, ενώ ευχάριστη έκπληξη αποτελεί ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα που προηγείται μέχρι στιγμής στην κατηγορία WRC2.

Aς δούμε κάποιες δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Μίκο Χίρβονεν: «Κανένα πρόβλημα, αρκετά σκληρή ειδική, αλλά όλα καλά. Έχει λίγη σκόνη, αλλά δεν αντιμετωπίσαμε πρόβλημα».

Ντάνι Σόρντο: «Ήταν καλά. Ωραία ειδική, με ρυθμό - στο τέλος είχε πιο αργά και δύσκολα σημεία. Δεν πήρα ρίσκο. Ο Evgeny και ο Jari-Matti πιέζουν πολύ, και σε αυτούς τους ρυθμούς είναι εύκολο να γίνει το λάθος».

Μαντς Οστμπεργκ: «Πολύ σκληρή ειδική. Πολλή υπερστροφή, νομίζω ότι έχουμε πρόβλημα με το πίσω διαφορικό. Ήταν δύσκολη οδήγηση. Θα προσπαθήσουμε να το λύσουμε πριν από την επόμενη ειδική».

Ευγένι Νοβίκοφ: «Νομίζω χτυπήσαμε την ίδια πέτρα που είχε χτυπήσει πέρσι ο Jari-Matti! Σταματήσαμε να το αλλάξουμε ελαστικό. Ίσως έχουμε πρόβλημα με την ανάρτηση. Θα κερδίσουμε χρόνο στην επόμενη ειδική».

Νάσερ Αλ Ατίγια: «Πολύ πολύ σκληρή. Προσπαθήσαμε να ολοκληρώσουμε χωρίς προβλήματα. Είναι δύσκολη hμέρα για όλους. Θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε καλό ρυθμό και θα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει.».

Γιάρι Μάτι Λάτβαλα: «Πολύ σκληρή και δύσκολη ειδική. Χτύπησα ένα τοιχίο και υπήρχε μια πέτρα, νόμιζα πως είχαμε λάστιχο. Ήμασταν πολύ τυχεροί».

Σεμπαστιάν Οζιέ: «Σκληρή ειδική, αλλά αποφύγαμε τα προβλήματα. Είναι σε καλύτερη κατάσταση φέτος, ιδίως το δεύτερο κομμάτι της ειδικής είναι καλύτερο. Θα οδηγήσουμε όλη μέρα και θα δούμε τι θα γίνει, είναι δύσκολο να προβλέψουμε από τώρα. Θα πιέσουμε και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Αντρέας Μίκελσεν: «Έκανα λάθος στο τέλος, άργησα να φρενάρω και βρέθηκα στο λάθος σημείο του δρόμου. Έπρεπε να κάνω όπισθεν. Έχασα περίπου 15 δλ. Μέχρι εκείνο το σημείο ήταν όλα καλά. Δύσκολη ειδική».

Καλίντ Αλ Κασίμι: «Ήταν πολύ σκληρή ειδική. Στην προηγούμενη είχαμε δύο τετ-α-κε, και προσπαθούμε να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση, πράγμα δύσκολο με αυτές τις συνθήκες».

Τιερί Νεβίλ: «Αρκετά καλά. Ήμουν προσεκτικός σε κάποια σημεία, δεν πίεσα, δυσκολεύτηκα λίγο με φρένα, νομίζω υπερθερμάνθηκαν λίγο, αλλά όλα καλά. Η ειδική καθαρίζει, αλλά όσο περνά η ώρα χαλάει κιόλας».

Μάρτιν Πρόκοπ: «Δεν ήταν πολύ σκληρό. Προσπαθήσαμε να συγκεντρωθούμε, δεν είχαμε δύσκολες στιγμές και προσπαθώ να βελτιώσω την οδήγησή μου. Έχει σκόνη, αλλά μπορείς να δεις τις στροφές. Στην 1η ειδική είχα πρόβλημα με τις σημειώσεις και δεν μπόρεσα να συγκεντρωθώ

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube