Ράλι Ακρόπολις: ο Οζιέ πρώτος στην κατατακτήρια ειδική

Ράλι Ακρόπολις: ο Οζιέ πρώτος στην κατατακτήρια ειδική

Ο Σεμπαστιέν Οζιέ με το VW Polo R WRC κυριάρχησε στην κατατακτήρια ειδική του αγώνα, οπότε θα είναι ο πρώτος που θα επιλέξει από ποια θέση θα ξεκινά τις ειδικές του ράλι.

Η έναρξη της ειδικής καθυστέρησε λόγω του μεγάλου αριθμού θεατών, αλλά όταν ξεκίνησε, ο Οζιέ έδωσε ρεσιτάλ αλάνθαστης οδήγησης στα 3 km κερδίζοντας με μια άνετη διαφορά 1,1 δευτερολέπτων.

Ο καιρός ήταν λιακάδα με θερμοκρασία 26 βαθμών και δυνατό άνεμο 50 km/h στο Σέρβις Παρκ.

«Η σημερινή μέρα ήταν πολύ σημαντική και είχα μεγάλη επιθυμία να το καταφέρω αυτό», είπε ο Οζιέ. «Συνήθως στην κατατακτήρια ειδική προτιμώ τη σιγουριά, διότι είναι καλύτερο να είσαι δεύτερος ή τρίτος παρά να κάνεις λάθος και να βγεις τελευταίος.

«Όμως η θέση εκκίνησης έχει εδώ τεράστια σημασία και ήθελα να είμαι πρώτος για να έχω την πρώτη επιλογή, οπότε πίεσα.

«Η ειδική ήταν αρκετά σκληρή κι ελπίζω το υπόλοιπο ράλι να μην είναι τόσο κακό. Τώρα φυσάει δυνατά και όλοι ελπίζουμε ότι ο άνεμος θα συνεχιστεί ώστε να μην έχουμε προβλήματα με τη σκόνη σήμερα τη νύχτα».

Ο Ντάνι Σόρδο με το Citroen DS3 WRC ήταν δεύτερος, 1,1” πίσω από τον Οζιέ.

«Το αυτοκίνητο ήταν καλό και είμαι ευχαριστημένος με αυτή την πρώτη ειδική», είπε ο Ισπανός. «Έμεινα έκπληκτος με το χρόνο του Σεμπαστιέν διότι ήταν πολύ, πολύ γρήγορος. Οκέι όμως, αφού είναι ένας μακρύς αγώνας».

Ο Εβγκένι Νοβικόφ (Qatar M-Sport Fiesta) ήταν τρίτος, 1,2” πίσω από τον Οζιέ, με τον team-mate του, Τιερί Νεβίλ, τέταρτο, άλλα 0,4” πιο πίσω. Πέμπτος ήταν ο Μαντς Όστμπεργκ με το τρίτο Fiesta.

Ο Αντρέας Μίκελσεν (VW Polo) ήταν έκτος, ενώ ο team-mate του, Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα, ήταν μόλις όγδοος αφού έκανε μισό τετ-α-κε χάνοντας χρόνο. Μία θέση μπροστά του ο Μίκο Χίρβονεν (Citroen DS3), που ήταν 2,7” αργότερος από τον Οζιέ.

Ο Χαλίντ Αλ-Κασίμι θα επιλέξει θέση εκκίνησης τελευταίος, οπότε πιθανότατα θα ξεκινήσει πρώτος την ειδική Κινέτα-Πίσια των 47,7 km σήμερα το απόγευμα.

Οι χρόνοι στην κατατακτήρια ειδική:

Sebastien Ogier: 2m14.563s
Dani Sordo: +1.104
Evgeny Novikov: +1.263
Thierry Neuville: +1.688
Mads Ostberg: +2.030
Andreas Mikkelsen: +2.415
Nasser Al-Attiyah: +2.742
Mikko Hirvonen: +2.770
Jari-Matti Latvala: +3.414
Martin Prokop: +4.829
Khalid Al-Qassimi: +5.749

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube