Ράλι Ακρόπολις: ο Αλ Κασίμι ξεκινά πρώτος, ο Οζιέ 11ος

Ράλι Ακρόπολις: ο Αλ Κασίμι ξεκινά πρώτος, ο Οζιέ 11ος

Ο Σεμπαστιέν Οζιέ επέλεξε να ξεκινά τελευταίος από τους 11 οδηγούς πρώτης προτεραιότητας, ώστε να έχει τις καλύτερες συνθήκες στις ειδικές διαδρομές του αγώνα, που ξεκινά σήμερα.

Η επιλογή του Οζιέ ήταν αναμενόμενη, αφού όσοι ξεκινούν πρώτοι σκουπίζουν το χαλαρό γαρμπίλι από την επιφάνεια του δρόμου, αφήνοντάς τον καθαρό και με καλύτερη πρόσφυση για του επόμενους.

Η δεύτερη σημερινή ειδική γίνεται νύχτα και η μόνη επιφύλαξη του Οζιέ θα ήταν μήπως η σκόνη των προπορευόμενων δεν προλάβαινε να διαλυθεί, μειώνοντάς του την ορατότητα. Όμως ο δυνατός άνεμος που φυσά σήμερα μάλλον θα εκμηδενίσει αυτή την πιθανότητα.

Οι επόμενοι από τον Οζιέ οδηγοί στην κατατακτήρια ειδική του αγώνα, σήμερα το πρωί, επέλεξαν να ξεκινούν όσο πιο πίσω μπορούσαν, με εξαίρεση τον Αντρέας Μίκελσεν.

Ο νεαρός Νορβηγός της VW ήταν 6ος στην κατατακτήρια ειδική, αλλά αποφάσισε να ξεκινήσει 3ος. Η κίνηση αυτή επέτρεψε στον team-mate του, Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα, που ήταν μόλις 9ος στην κατατακτήρια ειδική αφού έκανε κάμποσα λάθη, να ξεκινά πίσω του, από θεωρητικά καλύτερη θέση.

Η σειρά εκκίνησης διαμορφώθηκε τελικά ως εξής:

1. Khalid Al Qassimi
2. Martin Prokop
3. Andreas Mikkelsen
4. Jari-Matti Latvala
5. Mikko Hirvonen
6. Nasser Al-Attiyah
7. Mads Ostberg
8. Thierry Neuville
9. Evgeny Novikov
10. Dani Sordo
11 Sebastien Ogier

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube