Ράλι Ακρόπολις: Εκκίνηση το απόγευμα στο Ζάππειο

Ράλι Ακρόπολις: Εκκίνηση το απόγευμα στο Ζάππειο

Εφτασε λοιπόν η ώρα! Το Ράλι Ακρόπολις παίρνει εκκίνηση απόψε στις 17:00 στο Ζάππειο και από αύριο το πρωί τα πληρώματα ρίχνονται στη μάχη για τη νίκη (αλλά και την επιβίωση) σε ένα από τα πιο σκληρά Ράλι του WRC.

Στον αγώνα συμμετέχουν 47 πληρώματα από όλο τον κόσμο, ανάμεσά του και 7 ελληνικά, ενώ τις δύο τελευταίες μέρες του αγώνα που προσμετρούν στο Ελληνικό Πρωτάθλημα τις ειδικές διαδρομές θα κοσμήσουν αλλά 26 πληρώματα από όλη την Ελλάδα. Και μια ο λόγος για τη χώρα μας να πούμε ότι μεγάλη ελπίδα για μια καλή θέση και εμφάνιση έχουν οι Λάμπροςς Αθανασούλας με το Mitsubishi EVΟ Χ στα χρώματα της Jet Oil αλλά και ο περυσινός πρώτος Ελληνας  Γιάνης Ζούνης με τα χρώματα της Πυροσβεστικής. Αξισημείωτη η προσπάθεια του Χάρη Καλτσούνη που ξεκινά το 40ο Ακρόπολις της αγωνιστικής του καριέρας.
Να θυμίσουμε πως στην βαθμολογία του WRC μετά από πέντε αγώνες προηγείται ο Σεμπαστιάν Οζιέ (VW POLO R WRC), o οποίος έχει κερδίσει τους τρεις, ενώ το Polo κάνει την πρώτη του εμφάνιση στα ελληνικά χώματα. Ο Γάλλος δεν είναι "πρωτάρης" όμως στις ε.δ. του Ακρόπολις καθώς έχει κερδίσει τον αγώνα το 2011 όταν αγωνιζόταν με τη Citroen, ενώ το 2009 είχε ανέβαι και πάλι στο εεληνικό βάθρο.
Μεγάλος του αντίπαλος είναι ο νικητής του 2009  Μίκο Χίρβονεν (Citroen DS3 WRC), ο οποίος προσπαθεί να καλύψει το κενό του Λεμπ στη γαλλική ομάδα.  Με αρκετό ενδιαφέρον αναμένονται οι επιδόσεις του γνωστού μας από την F1, Ρόμπερτ Κουμπίτσα που αγωνίζεται με Citroen DS3 RRC στην νεοσύστατη κατηγορία WRC-2.
Στο μεταξύ χθες ολοκληρώθηκαν οι αναγνωρίσεις στις ειδικές διαδρομές Κλένια-Μυκήνες, Γυμνό, Κεφαλάρι και Ζήρεια και ας δούμε τι δηλωσαν κάποιοι από τους οδηγούς.
γορη!
Μίκο Χίρβονεν: «Πραγματικά σκληρές ειδικές με μαλακό χώμα. Τίποτα ασυνήθιστο, απλά Ελλάδα! Η μεγάλη ειδική θα είναι δύσκολη για τα ελαστικά, αλλά ευτυχώς θα είναι μόνο μία ειδική».
Σεμπαστιάν Οζιέ: «Οι ειδικές είναι σκληρές, ως συνήθως, αφού διεξάγονται ίδια κομμάτια. Σε αυτά αναμένεται το έδαφος να είναι πολύ σκληρό».
Ντάνι Σόρντο:«Οι ειδικές ήταν καλές, ήταν πιο κατεστραμμένες από τις χθεσινές. Κάποια σημεία είναι πολύ σκληρά, αλλά όλα καλά. Η νυκτερινή ειδική ήταν εντάξει. Η πρώτη μέρα δεν είναι εύκολη, γιατί κρύβει παγίδες. Μου αρέσει».
Μαντς Οστμπέργκ: «Για μένα το Σάββατο θα είναι η σκληρότερη μέρα του ράλλυ, γιατί οι ειδικές είναι πολύ σκληρές. Η Παρασκευή και η Κυριακή είναι σκληρές, αλλά όχι τόσο».
Ευγένι Νοβίκοφ: «Οι ειδικές είναι καλές. Όλες οι ημέρες είναι καλές, θα δούμε…».
Νάσερ Αλ Ατίγια: «Οι σημερινές ειδικές ήταν ωραίες. Η τελευταία (Ζήρεια) είναι πολύ καλή, αλλά γενικά οι σημερινές ειδικές είναι σκληρότερες από τις χθεσινές».
Γιάρι Μάτι Λάτβαλα: «Τώρα έχουμε δει όλες τις ειδικές, κάποιες είναι σε καλύτερη κατάσταση απ' τις υπόλοιπες. Μου αρέσει η Ζήρεια, η οποία είναι σε καλύτερη κατάσταση. Πρέπει να μην ξεχνάμε πως βρισκόμαστε στο Ράλλυ Ακρόπολις».
Αντρέας Μικελσεν:«Οι ειδικές ήταν σκληρότερες από τις χθεσινές, αλλά γενικά δεν υπάρχει τίποτα το ιδιαίτερο να σημειώσω».
Καλίντ Αλ Κασίμι: «Η τελευταία ειδική (Ζήρεια) είναι πολύ γρήγορη. Οι ειδικές είναι σκληρές και τα αξιόπιστα αυτοκίνητα θα τερματίσουν. Οι πρώτες τρεις ειδικές είναι πολύ σκληρές».
Τιερί Νεβίλ: «Οι ειδικές ήταν καλές, νομίζω πιο σκληρές από πέρσι, αλλά είναι ωραίες και δύσκολες για τα αυτοκίνητα και τα ελαστικά».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΜΑΪΟΥ
Ειδική Διαδρομή    Μήκος (km)     Ώρα Εκκίνησης
ΕΔ1    Κινέτα-Πίσια    47,70        18:28
ΕΔ2    Κινέτα        26,05        21:26
ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ
Ειδική Διαδρομή    Μήκος (km)     Ώρα Εκκίνησης
ΕΔ3    Κλένια-Μυκήνες 1    17,41    08:23
ΕΔ4    Γυμνό 1    17,61        09:38
ΕΔ5    Κεφαλάρι 1    18,40        10:33
ΕΔ6    Ζήρεια 1    21,36        11:59
ΕΔ7    Κλένια-Μυκήνες 2    17,41    15:10
ΕΔ8    Γυμνό 2    17,61        16:25
ΕΔ9    Κεφαλάρι 2    18,40        17:20
ΕΔ10    Ζήρεια 2    21,36        18:46
ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ
Ειδική Διαδρομή    Μήκος (km)     Ώρα Εκκίνησης
ΕΔ11    Πίσια 1    11,47        10:23
ΕΔ12    Λουτράκι 1    30,14        10:42
ΕΔ13    Πίσια 2    11,47        13:37
ΕΔ14    Λουτράκι 2 (Power Stage)    30,14    13:56

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΔ

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube