Ράλι Ακρόπολις: Δεν έφτασε στον τερματισμό της 1ης ΕΔ ο Οζιέ

Ράλι Ακρόπολις: Δεν έφτασε στον τερματισμό της 1ης ΕΔ ο Οζιέ

Το Ράλι Ακρόπολις έδειξε με το καλημέρα φέτος το σκληρό πρόσωπό του, με αρκετούς κορυφαίους οδηγούς να αντιμετωπίζουν πρόβλημα από την 1η ΕΔ.

Η 1η ΕΔ (Κινέτα-Πίσια) του αγώνα ήταν αρκετά επεισοδιακή με το σκληρό τερέν των 47,7 km να δημιουργεί αρκετά προβλήματα στους αγωνιζόμενους. Ο Mads Ostberg έχασε τον έναν τροχό του μέσα στην ειδική, ενώ ο ι Mikko Hirvonen αντιμετώπισε πρόβλημα με το σύστημα διεύθυνσης του αυτοκινήτου του. Πιο άτυχος απ’ όλους ωστόσο ήταν ο Sebastien Ogier –το μεγάλο φαβορί του αγώνα- που αρχικά είχε ένα κλαταρισμένο ελαστικό, ενώ στο 20ο km της ΕΔ σταμάτησε λόγω τεχνικού προβλήματος στο VW Polo R WRC. Ο Γάλλος, πρωτοπόρος στο βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος, δεν τερμάτισε την ΕΔ και θα συνεχίσει αύριο τον αγώνα με διαδικασία Rally2.

Από εκεί και πέρα, ταχύτερος στην 1η ΕΔ ήταν ο Evgeny Novikov, με τον Dani Sordo και τον ο Jari-Matti Latvala να ακολουθούν στην 2η και 3η θέση αντίστοιχα. Ο Novikov ξεκίνησε εξαιρετικά τον αγώνα και εξασφάλισε από την αρχή μια διαφορά 20,6’’ από τον δεύτερο Sordo. H σημερινή, 1η ημέρα, του αγώνα θα ολοκληρωθεί με την νυχτερινή ειδική που θα ξεκινήσει στις 21:26.

Οι δηλώσεις των οδηγών μετά την 1η ΕΔ:
HIRVONEN Mikko - LEHTINEN Jarmo
«Δεν υπήρχε σύνδεση μεταξύ τιμονιού και κρεμαγιέρας. Αναγκαστήκαμε να βάλουμε όπισθεν 6 φορές για να στρίψουμε. Κάτι δεν πάει καλά με το αυτοκίνητο».

SORDO Daniel - DEL BARRIO Carlos
«Είχαμε λίγο σκόνη, αλλά όλα καλά. Χρειαζόμαστε τους βαθμούς για το πρωτάθλημα».

OSTBERG Mads - ANDERSSON Jonas
«Έφυγε ο τροχός!»

NOVIKOV Evgeny - MINOR Ilka
«Εντυπωσιακό. Προσπαθήσαμε να πιέσουμε. Ήταν μόνο η πρώτη ειδική του αγώνα. Όλα καλά».

AL ATTIYAH Nasser - BERNACCHINI Giovanni
«Κολλήσαμε πίσω από τον Μikko, ήμασταν τυχεροί, είχε πάρα πολλή σκόνη, χρειάζεται μεγάλη συγκέντρωση».

LATVALA Jari-Matti - ANTTILA Miikka
«Ήταν πολύ γλιστερά και δύσκολα, είχα πρόβλημα με το χειρόφρενο. Έχασα σχεδόν 10 δλ. Το αυτοκίνητο υπέστρεφε».

OGIER Sébastien - INGRASSIA Julien
Αρχικά είχε κλατάρισμα ελαστικού, και μετά το 20ό χλμ. σταμάτησε στην ειδική και εγκατέλειψε εξαιτίας τεχνικού προβλήματος.

MIKKELSEN Andreas - MARKKULA Mikko
«Σχεδόν δεν μπορούσα να δω από τη σκόνη. Σταμάτησα τρεις φορές το αυτοκίνητο σε φουρκέτες. Βλακώδες λάθος. Έκανα πολλά λάθη».

AL QASSIMI Khalid - MARTIN Scott
«Ήταν σαν βόλτα στο πάρκο. Δεν ήξερα πώς να οδηγήσω, δεν ήταν καλή οδήγηση».

NEUVILLE Thierry - GILSOUL Nicolas
«Δεν μπορούσα να στρίψω στις φουρκέτες με αυτό το στήσιμο. Είναι πολύ δύσκολα, γλιστερά, πολύ δυσκολότερα από την περσινή χρονιά».

PROKOP Martin - ERNST Michal
«Τίποτα δεν πήγε βάσει σχεδίου. Σχεδόν χτύπησα ένα βράχο στην πρώτη στροφή. Ήταν πολύ γλιστερά, δεν ήταν εύκολη οδήγηση».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube