Πρώτες δοκιμές της Porsche LMP1 για το Λε Μαν του 2014

Πρώτες δοκιμές της Porsche LMP1 για το Λε Μαν του 2014

Το αγωνιστικό σπορ-πρωτότυπο της Porsche, που θα διεκδικήσει τη νίκη στις 24 ώρες του Λε Μαν για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια, πραγματοποίησε την πρώτη του δοκιμή νωρίτερα απ’ ό,τι ήταν προγραμματισμένο.

Το νέο Porsche LMP1 hybrid κύλισε για πρώτη φορά τους τροχούς του σήμερα, στην πίστα δοκιμών του Γερμανού κατασκευαστή, στο Βάισαχ, με οδηγό τον Τίμο Μπέρναρντ.

Η πρώτη δοκιμή (shakedown) του κλειστού σπορ-πρωτοτύπου, που έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με τους «ενεργειακούς» κανονισμούς του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής (WEC) για το 2014, ανακοινώθηκε πως έγινε «κάμποσες εβδομάδες» πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία.

Ο Φριτς Έντσινγκερ, επικεφαλής του προγράμματος LMP1 της Porsche, δήλωσε: «Είμαστε μπροστά από το προγραμματισμένο σχέδιο. Η νέα μας ομάδα δούλεψε με τη μέγιστη συγκέντρωση για να βάλει αυτό το εξαιρετικά πολύπλοκο όχημα στην πίστα όσο πιο γρήγορα γινόταν. Αυτό μας επιτρέπει να έχουμε μερικές επιπλέον εβδομάδες για δοκιμές και περαιτέρω εξέλιξη. Από το 2014, οι κανονισμοί βασίζονται πρωτίστως στην ενεργειακή απόδοση και θέτουν για μας εντελώς νέες προκλήσεις».

Ο Μπέρναρντ, που κέρδισε στο Λε Μαν το 2011 ως δανεικός από την Porsche στην «αδελφή» ομάδα της Audi, είπε: «Είμαι πολύ περήφανος που είχα την ευκαιρία να οδηγήσω το μωρό μας στα πρώτα του βήματα σήμερα. Ήδη το αυτοκίνητο δείχνει σπουδαίο. Ανυπομονώ να το δοκιμάσω τις ερχόμενες εβδομάδες με τον φίλο και συνάδελφο Ρομέν Ντιμά [που είναι ο μόνος άλλος οδηγός που έχει ανακοινώσει η Porsche για την ομάδα της στο WEC του 2014]».

Η Porsche δεν έχει ακόμη αποκαλύψει τα τεχνικά στοιχεία, αλλά ούτε και το όνομα ή τον κωδικό του νέου της πρωτοτύπου LMP1. Το μόνο που έχει πει είναι ότι θα κινείται με βενζίνη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube