Pirelli F1: μόνο στις δοκιμές του Καναδά τα νέα λάστιχα

Pirelli F1: μόνο στις δοκιμές του Καναδά τα νέα λάστιχα

Τα πίσω λάστιχα βελτιωμένων προδιαγραφών θα χρησιμοποιηθούν μόνο στις ελεύθερες δοκιμές του Καναδικού GP, την επόμενη Παρασκευή, και όχι ολόκληρο το αγωνιστικό τριήμερο όπως πιστεύαμε μέχρι τώρα.

Εκπρόσωπος της Pirelli δήλωσε στο «αδελφό» μας AUTOSPORT ότι τα βελτιωμένα πίσω λάστιχα –που θα έχουν ζώνη από Kevlar όπως το 2012 αντί για την ατσάλινη που είχαν φέτος μέχρι τώρα– θα αξιολογηθούν στις ελεύθερες δοκιμές.

Σε κάθε ομάδα θα δοθούν δύο σετ των νέων ελαστικών για αξιολόγηση, με την προοπτική να χρησιμοποιηθούν ως αγωνιστικά λάστιχα από το Βρετανικό GP στο τέλος Ιουνίου.

Η Pirelli ήλπιζε αρχικά να χρησιμοποιηθούν τα νέα λάστιχα ολόκληρο το τριήμερο στον Καναδά, όμως δυσκολεύτηκε να εξασφαλίσει την ομόφωνη στήριξη των ομάδων (αντίρρηση είχε βασικά η Force India).

Με τα επιπλέον σετ ελαστικών για τα ελεύθερα δοκιμαστικά, οι μετατροπές θα δοκιμαστούν πριν εφαρμοστούν σε αγώνα.

Οι αλλαγές στα πίσω λάστιχα έγιναν με σκοπό να μην επαναληφθεί το ξεκόλλημα του πέλματος που είχε συμβεί στο Μπαχρέιν και την Ισπανία.

Με τη χρήση των ίδιων ελαστικών στον Καναδά, η Pirelli παραδέχεται ότι υπάρχει κίνδυνος επανάληψης του φαινομένου. Δηλώνει όμως σίγουρη ότι τα νέα, βελτιωμένα πίσω λάστιχα θα λύσουν το πρόβλημα.

Οι αλλαγές μπορεί επίσης να μειώσουν την πιθανότητα επανάληψης της στρατηγικής 4 pit-stop που είδαμε στη Βαρκελώνη, αφού τα νέα πίσω λάστιχα αναπτύσσουν θερμοκρασία χαμηλότερη κατά 5-10 βαθμούς.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube