Pikes Peak: Ο Λεμπ ταχύτερος όλων στα πρώτα δοκιμαστικά [video]

Pikes Peak: Ο Λεμπ ταχύτερος όλων στα πρώτα δοκιμαστικά [video]

Ο Σεμπαστιέν Λεμπ με το Peugeot 208 T16 ήταν ο ταχύτερος στις πρώτες επίσημες δοκιμές για τη θρυλική ανάβαση του Κολοράντο.

Η πρώτη προσπάθεια του Λεμπ χωρίστηκε σε δύο τμήματα: πρώτα δοκίμασε το πρώτο μισό της ανάβασης το Σάββατο και στη συνέχεια το δεύτερο μισό την Κυριακή. Και στις δύο περιπτώσεις ήταν ο πιο γρήγορος απ’ όλους.

Η τακτική αυτή του χωρισμού της διαδρομής σε δύο μέρη είχε στόχο να μάθει ο Λεμπ σταδιακά τις 156 στροφές και να γράψει τις σημειώσεις του μαζί με τον μόνιμο συνοδηγό του, τον Ντανιέλ Ελενά.

Ο Λεμπ, που πήρε την πρώτη γεύση του από το 208 Τ16 μόλις το Μάιο, δήλωσε ότι ένιωσε αμέσως άνετα στην ανάβαση του βουνού των 4.301 μέτρων.

«Νιώθω μεγάλη αυτοπεποίθηση με το αυτοκίνητο», είπε. «Αυτή είναι μια καθησυχαστική αρχή, δεδομένων των πολύ υψηλών ταχυτήτων που πιάνουμε εδώ. Ήδη πλησιάζουμε το όριο σε πολλά σημεία. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε τώρα είναι κάποιες αλλαγές στις λεπτομέρειες και θα είμαστε έτοιμοι για τη μεγάλη μέρα».

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Peugeot, Μπρουνό Φαμέν, πρόσθεσε: «Τα αποτελέσματα αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν εντελώς θετικά. Το “κτήνος” μας δείχνει να ταιριάζει στο Σεμπαστιέν, τόσο που σχεδόν δεν χρειάστηκε να κάνουμε αλλαγές στο στήσιμό του. Το δυναμικό του αυτοκινήτου φαίνεται καθαρά από το γεγονός ότι κάναμε τον καλύτερο χρόνο και στα δύο κομμάτια.

«Το βασικό δίδαγμα είναι ότι το 208 Τ16 Pikes Peak είναι ένα σωστά εξελιγμένο αυτοκίνητο και ότι το σκληρό πρόγραμμα των τεσσάρων τελευταίων μηνών μας πήγε στη σωστή κατεύθυνση».

Ο Λεμπ θα συμμετάσχει σε άλλα τρία επίσημα δοκιμαστικά, στο τέλος αυτής της εβδομάδας. Ο αγώνας θα γίνει στις 30 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube