Peugeot 208 Τ16 Pikes Peak στα χρώματα του «πολέμου»

Peugeot 208 Τ16 Pikes Peak στα χρώματα του «πολέμου»

Το Peugeot 208 Τ16 φόρεσε τα «αγωνιστικά» του και είναι έτοιμο για να στηθεί στην εκκίνηση του φετινού θρυλικού αγώνα στο Κολοράντο.

Η γαλλική εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία, με την τελική μορφή που θα έχει το 208 Τ16 Pikes Peak, όταν συμμετάσχει στις 30 Ιουνίου στη φημισμένη ανάβαση του Pikes Peak. Αναμενόμενα, το αυτοκίνητο με το οποίο ο Σεμπαστιάν Λεμπ θα προσπαθήσει να θέσει ένα νέο ρεκόρ στο Pikes Peak, φέρει τα χρώματα των κύριων χορηγών της Peugeot που είναι η Red Bull, η Total και η Michelin.

Υπενθυμίζουμε ότι το 208 T16 που έφτιαξε η Peugeot για το φετινό Pikes Peak στις 30 Ιουνίου, έχει βάρος 875 kg και ισχύ... 875 άλογα, που προκύπτουν από έναν κινητήρα V6 3,2 λίτρων με δύο turbo. Ο Σεμπαστιάν Λεμπ, που το οδήγησε για πρώτη φορά σε πίστα της βορειοδυτικής Γαλλίας, βγήκε ενθουσιασμένος μετά την πρώτη βόλτα: «Το αυτοκίνητο είναι πύραυλος! Την πρώτη φορά που το οδηγείς οι αλλαγές ταχυτήτων σε αφήνουν ξερό. Οι αλλαγές είναι βίαιες και χρειάζεται χρόνος για να συνηθίσεις την ώθηση που ακολουθεί. Δεν έχω οδηγήσει ποτέ κάτι τόσο γρήγορο!»

Δείτε video με τις πρώτες δοκιμές του Σεμπαστιάν Λεμπ με το 208 Τ16 Pikes Peak, εδώ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube