Ο Οζιέ νικά τον Λεμπ στο Μονακό με τις Porsche [video]

Ο Οζιέ νικά τον Λεμπ στο Μονακό με τις Porsche [video]

Ο Σεμπαστιέν Οζιέ έδειξε την αξία του νικώντας τον Σεμπαστιέν Λεμπ στον αγώνα Porsche Supercup που έγινε στο Μονακό, στο πλαίσιο του GP Formula 1. Αυτή είναι η γνώμη του αφεντικού του, του διευθυντή της ομάδας ράλι της Volkswagen, Γιοστ Κάπιτο.

Ο Οζιέ έκανε μία και μοναδική εμφάνιση ως προσκεκλημένος του θεσμού, ενώ ο Λεμπ έκανε τον δεύτερο αγώνα του στο Supercup, σε μια χρονιά όπου συμμετέχει σε διάφορα πρωταθλήματα πίστας.

Ο Οζιέ ήταν αυτός που επικράτησε στη μονομαχία των δύο κορυφαίων οδηγών του WRC, καθώς νίκησε τον Λεμπ τόσο στα δοκιμαστικά όσο και στον αγώνα, τερματίζοντας 13ος με τον αντίπαλό του στη 16η θέση.

«Ο Σεμπαστιέν οδήγησε εκπληκτικά, ειδικά αν λάβουμε υπόψη την έλλειψη πείρας του σε πίστα», είπε ο Κάπιτο. «Αυτό δείχνει τη μεγάλη κλάση του ως οδηγού και θα ήθελα να τον συγχαρώ για τον αγώνα του».

Ο Οζιέ παραδέχτηκε ότι βρήκε τα προσπεράσματα πολύ δύσκολα στο σιρκουί πόλης, αλλά περιέγραψε τον αγώνα του ως «όνειρο που έγινε πραγματικότητα».

Επίσης ευχαρίστησε τον κυρίαρχο του αγώνα και επικεφαλής του πρωταθλήματος, Σον Έντουαρντς, για τις συμβουλές που του έδωσε πριν τον αγώνα.

«Ήταν κάτι πολύ ξεχωριστό για μένα να οδηγήσω στο Μονακό εκτός του πλαισίου των ράλι», δήλωσε ο Οζιέ. «Συγχαρητήρια στον Σον Έντουαρντς, που οδήγησε εκπληκτικά και μου είχε δώσει κάποιες πολύτιμες συμβουλές.

«Είχα έναν καλό αγώνα και κατάφερα να κερδίσω μια θέση λίγο μετά την εκκίνηση. Οι καλύτεροι χρόνοι μου δεν ήταν πολύ μακριά από εκείνους του Σον – όχι κι άσχημα, αν αναλογιστείτε ότι έκανα μόνο μισή μέρα δοκιμές με την Porsche.

«Προσπάθησα να προχωρήσω δίνοντας μάχες, όμως είναι σχεδόν αδύνατο να προσπεράσεις στο Μονακό».

Ο επόμενος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC) είναι το δικό μας Ράλι Ακρόπολις που ξεκινά αυτή την Πέμπτη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube