O Bruno Senna εργοστασιακός οδηγός της McLaren GT

O Bruno Senna εργοστασιακός οδηγός της McLaren GT

Κάποτε, ο αείμνηστος Ayrton Senna είχε πει «αν νομίζετε πως είμαι γρήγορος, περιμένετε να δείτε τον ανηψιό μου». Δυστυχώς, αυτή η πρόβλεψη δεν επιβεβαιώθηκε.

Μετά από τρεις σεζόν στην F1, στις οποίες δεν κατάφερε να εντυπωσιάσει, o Bruno Senna προσελήφθη από την McLaren για το πρόγραμμα GT της φετινής χρονιάς.

Ο Βραζιλιάνος πιλότος έχει αρκετή εμπειρία όσον αφορά τα μονοθέσια, έχοντας πάρει νίκες στην βρετανική Formula 3 και τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα GP2 του 2008.

Στη Formula 1, ωστόσο, δεν κατάφερε να εντυπωσιάσει σε καμία από τις τρεις ομάδες για τις οποίες αγωνίστηκε (HRT, Renault και Williams) με αποτέλεσμα τα τελευταία δύο χρόνια κανείς να μην του προσφέρει συμβόλαιο.

Μετά από την αποχώρησή του από την F1, έτρεξε με μια McLaren 12C GT3 της ομάδας Von Ryan Racing στις 24 Ώρες του Spa. Το 2013 και 2014 συμμετείχε στην κλάση GTE του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής, ενώ πέρυσι έτρεξε και στο νεοσύστατο πρωτάθλημα ηλεκτρικών μονοθεσίων Formula E.

«Η συνεργασία με τη McLaren, την ομάδα με την οποία ο θείος μου σημείωσε τεράστια επιτυχία, αποτελεί μεγάλη τιμή για εμένα», δήλωσε ο Senna που θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα εξέλιξης των 650S GT3 και 650S Sprint, καθώς και σε επιλεγμένους αγώνες με την 650S GT3.

[Πηγή: McLaren Automotive]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube