Mika Hakkinen: Δύσκολη χρονιά για Hamilton και Mercedes

Mika Hakkinen: Δύσκολη χρονιά για Hamilton και Mercedes

Ο Mika Hakkinen πιστεύει ότι το πρώτο δείγμα γραφής, που προήλθε από τις δοκιμές των ομάδων στην Χερέθ την περασμένη εβδομάδα, έδειξε ότι ο Lewis Hamilton και η Mercedes θα έχουν μια δύσκολη χρονιά φέτος.

Ο Φιλανδός πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής δήλωσε ότι η ομάδα θα αργήσει να πλησιάσει το ρυθμό των πρωτοπόρων και πως ο Hamilton δεν θα καταφέρει να ανταγωνιστή ούτε τον πρώην team-mate του στην McLaren, τον Jenson Button.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Button σημείωσε εντυπωσιακούς χρόνους την πρώτη μέρα των δοκιμών στη Χερέθ, όταν η πίστα ήταν ακόμα βρώμικη, δείχνοντας ότι το νέο μονοθέσιο της McLaren θα είναι ανταγωνιστικό από την αρχή της χρονιάς. Η Mercedes αντίθετα αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα τις δυο πρώτες ημέρες στην ισπανική πίστα. Και οι δοκιμές της ήταν ουσιαστικές, μόνο τις δυο τελευταίες.

Ο Hakkinen δεν παρέλειψε να αναφέρει πως είναι ακόμα πολύ νωρίς για τελικά συμπεράσματα και πως καλύτερη εικόνα για την ανταγωνιστικότητα όλων τω ομάδων, θα αποκτήσουμε μετά και τις δοκιμές που θα πραγματοποιηθούν στην Βαρκελώνη.

«Για να είμαι ειλικρινής, οι πρώτες δοκιμές της χρονιάς είναι πάντοτε λίγο τζόγος. Δεν σου δίνουν ολοκληρωτική εικόνα για την κατάσταση που βρίσκονται τα μονοθέσια και οι οδηγοί, οπότε είναι πάντοτε νωρίς για να κρίνεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Hakkinen. «Έχω το προαίσθημα ότι η McLaren βρίσκεται σε πολύ καλή φόρμα και θα είναι πολύ ανταγωνιστική φέτος. Όπως είδαμε στις δοκιμές της Χερέθ, η Mercedes από την άλλη πλευρά δεν ήταν όσο γρήγορη περιμέναμε και τη βλέπω να απέχει από την κορυφή φέτος».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube