Λεμπ: Πρώτη γεύση από το Pikes Peak

Λεμπ: Πρώτη γεύση από το Pikes Peak

O Σεμπαστιάν Λέμπ είχε την ευκαιρία να ...γνωριστεί με τις 156 στροφές του Pikes Peak, το Σαββατοκύριακο που πέρασε, αλλά και οι μηχανικοί του να δουν πως συμπεριφέρεται το αυτοκίνητο στο μεγάλο υψόμετρο της συγκεκριμένης διάσημης ανάβασης.

Οπως ανακοίνωσε η ομάδα, "το αποτέλεσμα των δοκιμών ήταν άκρως ενθαρρυντικό".
Μάλιστα οι συνθήκες ήταν εξαιρετικά δύσκολες και οι υπεύθυνοι του αγώνα, επεσήμαναν στους οδηγούς λίγο πριν ξεκινήσουν το ανέβασμα στο βουνό πως πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί, διότι σε ορισμένα σημεία, στη διάρκεια της νύχτας είχε πιάσει πάγο. Ας μην ξεχνάμε πως μιλάμε για υψόμετρο 4.301 μέτρων!
Προηγουμένως οι μηχανικοί της Peugeot είχαν δοκιμάσει τον κινητήρα του 208 Τ16 στο μεγάλο αυτό υψόμετρο, ενώ στις ανακοινώσεις τους, τόσο αυτοί όσο και ο Λέμπ ήταν αρκετά… προσεκτικοί, δηλώνοντας πως δεν βιάζονται να βγάλουν συμπεράσματα και ακολουθούν τη λογική του "βήμα- βήμα εξελίσσω".
Ωστόσο ο Λέμπ ανέβηκε στο βουνό με τον Ντ. Ελενά στο δεκί μπάκετ, σε μια προσπάθεια να … χαρτογραφήσει τη διαδρομή, κάτι που θα επαναλάβει αρκετές φορές μέχρι την ημέρα που θα επιχειρήσει να καταρρίψει το ρεκόρ της πιο διάσημης ανάβασης στον κόσμο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube