Λεμπ εναντίον Οζιέ με Porsche στο Μονακό!

Λεμπ εναντίον Οζιέ με Porsche στο Μονακό!

Ο Σεμπαστιέν Λεμπ και ο Σεμπαστιέν Οζιέ, οι δύο μονομάχοι των ράλι, θα μονομαχήσουν τώρα και σε πίστα, στο πλαίσιο του Γκραν Πρι Formula 1, στο Μονακό.

Τρεις εβδομάδες αφότου πολέμησαν για τη νίκη στο Ράλι Αργεντινής, οι δύο άσπονδοι συμπατριώτες και συνονόματοι θα λάβουν μέρος στον αγώνα του Porsche Mobil 1 Supercup, οδηγώντας δύο πανομοιότυπες Porsche 911 GT3 Cup των 460 ίππων.

Θα είναι η πρώτη φορά που οι δύο Γάλλοι θα αντιπαρατεθούν σε ασφάλτινη πίστα. Θα πάρουν μια πρώτη γεύση του θρυλικού σιρκουί του Μονακό αύριο Πέμπτη 23/5 στις ελεύθερες δοκιμές που αρχίζουν στις 17:30. Οι κατατακτήριες δοκιμές θα γίνουν την Παρασκευή στις 09:45 και ο αγώνας των 16 γύρων έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή στις 09:45.

Ο Οζιέ, που είναι επικεφαλής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC), δήλωσε ότι περιμένει με ανυπομονησία την πρώτη του συμμετοχή στο Porsche Supercup:

«Θα είναι κάτι πολύ ξεχωριστό για μένα να αγωνιστώ στο Μόντε Κάρλο έξω από το πλαίσιο των ράλι. Οδήγησα την Porsche για πρώτη φορά πριν δύο εβδομάδες σε δοκιμές στο Χοκενχάιμ. Ο περσινός νικητής, Σον Έντουαρντς, μου είπε κάποια μυστικά και τα κατάφερνα πολύ καλά προς το τέλος.

«Προφανώς θα έχω ένα μάτι στον Λεμπ. Η επιθυμία να είμαι καλύτερος πάντα υπάρχει, όμως ο Σεμπ έχει πολύ περισσότερη πείρα σε πίστες. Με αυτό κατά νου, θα προσπαθήσω να διασκεδάσω και όπως πάντα θα κάνω το καλύτερο που μπορώ».

Ο Λεμπ δεν έχει αγωνιστεί ποτέ στο σιρκουί του Μονακό, αλλά έχει γνώση των Porsche έχοντας αγωνιστεί κάμποσες φορές στο γαλλικό Porsche Carrera Cup – και έχοντας πάρει μια διπλή νίκη στον αγώνα της Πο, το 2012. Πιο πρόσφατα τερμάτισε 11ος στον αγώνα Porsche Supercup της Βαρκελώνης, στις 12/5.

«Το να αγωνίζεσαι σε αυτό το πρωτάθλημα είναι μια μεγάλη πρόκληση – μια πρόκληση σχεδόν αδύνατη!», δήλωσε ο Λεμπ. «Πάντα απολάμβανα τις εμπειρίες μου στο Porsche Carrera Cup France. Είναι αληθινοί αγώνες! Όλοι έχουν ίδια αυτοκίνητα και πρέπει να πολεμάς. Είναι πάντα αγώνες με καυτό συναγωνισμό και φοβερές μάχες. Το Porsche Supercup είναι μια κλάση παραπάνω».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube