José Froilán González: Πέθανε ο πιλότος που έδωσε στη Ferrari την πρώτη νίκη στην F1

José Froilán González: Πέθανε ο πιλότος που έδωσε στη Ferrari την πρώτη νίκη στην F1

Ο Χοσέ Φροϊλάν Γκονζάλες, ο πιλότος που έδωσε στη Scuderia Ferrari την πρώτη νίκη της στη Formula 1, έφυγε πλήρης ημερών σε ηλικία 90 ετών.

Ο Αργεντινός πιλότος Χοσέ Φροϊλάν Γκοντζάλες, που νοσηλευόταν τους τρεις τελευταίους μήνες στο νοσοκομείο λόγω αναπνευστικών προβλημάτων, άφησε την τελευταία πνοή σήμερα στο Μπουένος Άιρες.

Ο Γκοντζάλες, ήταν ο πιλότος που έδωσε την πρώτη νίκη στη Ferrari το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 και συγκεκριμένα στο Γκραν Πρι του Σίλβερστον το 1951, νικώντας τον ομοεθνή του και κατοπινό πέντε φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Χουάν Μανουέλ Φάντζιο.

Ο Γκοντζάλες, του οποίου το "παρατσούκλι"  ήταν Pampas Bull (ο Ταύρος των Πάμπας), είχε συμμετοχή σε 115 αγώνες, από τους οποίους οι μισοί ήταν διεθνείς, νικώντας στους 46. Η ειρωνία είναι ότι η Ferrari και η FIA θα τιμήσουν τον Χοσέ Φροϊλάν Γκονζάλες στο επόμενο Γκραν Πρι που γίνεται στην πίστα του Σίλβερστον, μόλις δύο χρόνια αργότερα από την τίμησή του στο ίδιο Γκραν Πρι για τη νίκη του 1951.
Για την ιστορία, αναφέρουμε ότι ο Χοσέ Φροϊλάν Γκονζάλες και τις δύο νίκες του στη Formula 1 τις πέτυχε στο Σίλβερστον -1951 και 1954.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube