Formula1: Δύο ζώνες DRS στην Αγγλία- με μέση και σκληρή γόμα η Pirelli

Formula1: Δύο ζώνες DRS στην Αγγλία- με μέση και σκληρή γόμα η Pirelli

Η Pirelli ανακοίνωσε τους τύπους που θα χρησιμοποιήσουν οι πιλότοι στα επόμενα τρία Γκραν Πρι σε Αγγλία (30 Ιουνίου), Γερμανία (7 Ιουλίου) και Ουγγαρία (28 Ιουλίου).

Και στους τρεις αγώνες, η «κοινή» γόμα θα είναι η μεσαία με την άσπρη χαρακτηριστική γραμμή στο πλάϊ. Ειδικότερα, σε Αγγλία και Ουγγαρία η δεύτερη γόμα που θα χρησιμοποιηθεί θα είναι αυτή με τα πορτοκαλί χαρακτηριστικά (σκληρή) ενώ στη Γερμανία η δεύτερη επιλογή θα είναι η μαλακή γόμα με τα κίτρινα χαρακτηριστικά. Παράλληλα ανακοινώθηκε πως στην Αγγλία, όπως και στον Καναδά θα έχουμε δύο ζώνες DRS.

Η πρώτη θα θα είναι ανάμεσα στις στροφεές 5 και 6 (Wellington Straight) με το σημείο ανίχνευσης να είναι πριν από τη στροφή 3 και η δεύτερη θα είναι ανάμεσα στις στροφές 14 και 15 ( Hangar Straight), με το σημείο ανίχνευσης να είναι στη στροφή 10. Να θυμίσουμε πως στη διάρκεια του αγώνα, για να έχει δικαίωμα ένας οδηγός να χρησιμοποιήσει το DRS θα πρέπει η διαφορά του από το προπορευόμενο μονοθέσιο να είναι μικρότερη του ενός δευτερολέπτου στα σημεία ανίχνευσης που προαναφέραμε.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube