Formula 1: Ποινή δυο θέσεων για Ράικονεν και Ρικιάρντο

Formula 1: Ποινή δυο θέσεων για Ράικονεν και Ρικιάρντο

Οι Κίμι Ράικονεν και Ντάνιελ Ρικιάρντο δέχτηκαν ποινή στις χθεσινές κατατακτήριες δοκιμές του Γκραν Πρι Καναδά και θα χάσουν από δυο θέσεις στην εκκίνηση του σημερινού αγώνα.

Η βροχή στις χθεσινές κατατακτήριες δοκιμές του Γκραν Πρι Καναδά δημιούργησε πολλά προβλήματα στους οδηγούς, με τον Φελίπε Μάσα να έχει το σοβαρότερο περιστατικό. Ο βραζιλιάνος οδηγός της Ferrari βρέθηκε για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα εκτός πίστας, κατέστρεψε το μονοθέσιο του και ανάγκασε τους υπευθύνους της πίστας να διακόψουν προσωρινά τη διαδικασία των κατατακτήριων δοκιμών, υψώνοντας κόκκινη σημαία.

Στην επανεκκίνηση της διαδικασίας, οι Ράικονεν και Ρικιάρντο, στην προσπάθειά τους να βρεθούν γρήγορα στην πίστα έκατσαν αρκετά αριστερά στην έξοδο των πιτ, περιμένοντας να ανάψει το πράσινο φως. Οι αγωνοδίκες εξέτασαν το συμβάν, αποφάσισαν ότι οι δύο οδηγοί επέστρεψαν στην πίστα από λανθασμένο και αντικανονικό σημείο και τους επέβαλαν ποινή δύο θέσεων.

Έτσι και οι δυο θα χάσουν από δύο θέσεις στο grid της εκκίνησης του αγώνα, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 21:00 ώρα Ελλάδας, ρίχνοντας τη Lotus και την Toro Rosso από την ένατη και 10η θέση, στην 11η και 12η αντίστοιχα. Υπενθυμίζουμε ότι ποινή 10 θέσεων κουβαλάει από το Μονακό και ο Γκροζάν που θα ξεκινήσει τον σημερινό αγώνα από την 19η θέση.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube