Formula 1: Κινητήρες Mercedes για τη Williams από το 2014

Formula 1: Κινητήρες Mercedes για τη Williams από το 2014

Η Williams ανακοίνωσε επίσημα ότι θα συνεργαστεί με τη Mercedes από το 2014 μετά από συμφωνία που χαρακτήρισε ως «μακροπρόθεσμη».

Η ομάδα χρησιμοποιεί κινητήρες της Renault από την αρχή του 2012 –προηγουμένως χρησιμοποιούσε Cosworth– αλλά επέλεξε να συνεργαστεί με τη Mercedes τη νέα εποχή των V6 turbo 1,6 λίτρων.

Η ανακοίνωση είναι η τελευταία από μια σειρά ανάλογων κινήσεων στην αγορά κινητήρων F1 για το 2014, καθώς οι ομάδες σπεύδουν να υπογράψουν συμβόλαια προμήθειας.

Ως μέρος της συμφωνίας, η Mercedes θα προμηθεύει και όλα τα συμπαρομαρτούντα συστήματα ανάκτησης ενέργειας, αλλά η Williams θα συνεχίσει να σχεδιάζει και να κατασκευάζει τα δικά της κιβώτια ταχυτήτων.

Ο επικεφαλής της ομάδας, Φρανκ Ουίλιαμς, και η κόρη και αναπληρώτριά του, Κλερ Ουίλιαμς, χαιρέτισαν τη νέα συμφωνία και ευχαρίστησαν τη Renault για τη συνεργασία τους μέχρι το τέλος της χρονιάς.

«Είμαστε ευχαριστημένοι που υπογράψαμε τη συμφωνία νωρίς ώστε να μπορούμε να συνεργαστούμε με τη Mercedes στην εξέλιξη του μονοθεσίου για το 2014», είπε η Κλερ.

Η Renault έχει επιβεβαιώσει δύο μόνο συμβόλαια προμήθευσης κινητήρων για του χρόνου, αφού πέραν της Red Bull υπέγραψε και με την Toro Rosso, που θα αφήσει τη Ferrari.

Η Renault θα συνεχίσει να προμηθεύει και την Caterham, αν και δεν έχει γίνει ακόμη επίσημη ανακοίνωση.

Μιλώντας στο Μονακό, ο πρόεδρος της Renault, Κάρλος Γκον, είπε ότι τρεις συνεργάτες είναι το ελάχιστο, αν και μπορεί να υπογράψει περισσότερες συμφωνίες για το 2014 καθώς βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη Lotus.

«Χρειαζόμαστε τρεις ομάδες, αυτό είναι το μίνιμουμ», δήλωσε ο Γκον.

«Δεν θα εκπλαγούμε αν έρθει σύντομα και μια τρίτη. Μπορεί να έχουμε και περισσότερες, τέσσερις ή ακόμα και πέντε, αλλά δεν τις χρειαζόμαστε»

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube