Formula 1: Η Pirelli αναστέλλει τις αλλαγές στα λάστιχα

Formula 1: Η Pirelli αναστέλλει τις αλλαγές στα λάστιχα

Η Pirelli άλλαξε γνώμη και ανακοίνωσε ότι ο σκελετός των ελαστικών της δεν θα τροποποιηθεί τουλάχιστον μέχρι και το Ουγγρικό GP.

Η ιταλική φίρμα ελαστικών σκόπευε να φέρει τα αλλαγμένα της λάστιχα στο Καναδικό GP, αλλά μετά συμφώνησε απλώς να τα δοκιμάσει στα ελεύθερα δοκιμαστικά πριν τα εισαγάγει κανονικά στο Βρετανικό GP.

Όμως με τη βροχή στο Μοντρεάλ, το σχέδιο αναγκαστικά άλλαξε και η Pirelli ανακοίνωσε ότι αντί να αλλάξει το σκελετό των ελαστικών της (από ατσάλινο σε Kevlar, όπως στα περσινά), θα χρησιμοποιούσε απλώς μια βελτιωμένη μέθοδο κόλλησης του πέλματος ώστε να μην υπάρξει ξανά θέμα αποκόλλησης.

Η Pirelli αποκάλυψε χθες, Πέμπτη, τις γόμες για τους επόμενους τρεις αγώνες, επιβεβαιώνοντας ότι ο σκελετός των ελαστικών δεν θα αλλάξει.

«Η απόφαση αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι τα καινούργια λάστιχα, που είχαμε φέρει στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής στον Καναδά, δεν μπόρεσαν να δοκιμαστούν επαρκώς λόγω της βροχής – αλλά και στο γεγονός ότι οι ομάδες δεν συμφώνησαν ομόφωνα να γίνουν οι αλλαγές», έλεγε η ανακοίνωση της Pirelli.

Η ιταλική φίρμα θα στείλει τα μαλακά και μεσαία λάστιχα στο Σίλβερστον για το Βρετανικό GP (28-30/6), ενώ στο Γερμανικό GP, τον άλλο μήνα (5-7/7), θα στείλει τα μεσαία και τα μαλακά. Τέλος στο Ουγγρικό GP (26-28/7) θα χρησιμοποιηθούν ξανά τα σκληρά και τα μεσαία λάστιχα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube