ERC Γύρος Κορσικής: Ο Κουμπίτσα πάλι άτυχος

ERC Γύρος Κορσικής: Ο Κουμπίτσα πάλι άτυχος

Ο Ρόμπερτ Κουμπίτσα (Citroen DS3 RRC) εγκατέλειψε από μηχανική βλάβη ενώ ήταν επικεφαλής στο Γύρο της Κορσικής.

Ο Πολωνός πρώην αστέρας της Formula 1 είχε περάσει πρώτος στην αμέσως προηγούμενη ειδική διαδρομή, μετά από ένα λάθος του Κρέιγκ Μπριν (Peugeot 207 S2000).

Στο πρώτο σέρβις του αγώνα, ο νεαρός Ιρλανδός ήταν μπροστά με διαφορά 26” έχοντας κερδίσει και τις τρεις πρώτες ειδικές διαδρομές του (ασφάλτινου) ράλι.

Όμως στην 4η ειδική ο Μπριν υπέστρεψε σε μια στροφή και χτύπησε στο πρανές με αποτέλεσμα να πάθει λάστιχο. Ήταν μετά απαρηγόρητος αφού έχασε πάνω από ένα λεπτό στην προσπάθειά του να φέρει το αυτοκίνητο στο τέρμα της ειδικής.

Στην ειδική αυτή ο Κουμπίτσα έκανε τον πρώτο χρόνο και δεν μπήκε απλά επικεφαλής, αλλά μεγάλωσε και τη διαφορά του από τους Μπριάν Μπουφιέ και Γιαν Κοπέτσκι με τους οποίους είχε σκληρή μάχη.

Όμως ο Πολωνός δεν χάρηκε για πολύ. Στην αμέσως επόμενη ειδική, την 5η του αγώνα, το Citroen του σταμάτησε 4 km πριν τον τερματισμό. Κατάφερε να το ξαναβάλει μπροστά, αλλά έχασε 6 λεπτά καθώς ο κινητήρας του ρετάριζε και μόλις που κινούσε το αυτοκίνητο.

Παρά τις προσπάθειές του, ο Κουμπίτσα δεν κατάφερε να επισκευάσει τη βλάβη, που όπως πιστεύει αφορούσε στο σύστημα τροφοδοσίας, και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον αγώνα.

Μετά απ’ αυτά, ο Μπουφιέ πέρασε πρώτος, με 3,8” διαφορά από τον Κοπέτσκι.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube