Η Williams τεχνικός συνεργάτης της ηλεκτρικής Formula E

Η Williams τεχνικός συνεργάτης της ηλεκτρικής Formula E

Η Williams Advanced Engineering θα προμηθεύει τις μπαταρίες για το σύστημα ηλεκτροκίνησης των μονοθεσίων του Πρωταθλήματος FIA Formula E.

Η εταιρεία, που έχει την ίδια έδρα με την ομώνυμη ομάδα της Formula 1, θα συνεργαστεί με τον κατασκευαστή της Formula E, την Spark Racing Technology, σχεδιάζοντας και συναρμολογώντας τις μπαταρίες για το πρωτάθλημα των πλήρως ηλεκτρικών μονοθεσίων.

Η Williams δήλωσε πως η Formula E ταιριάζει απόλυτα στο προφίλ της Advanced Engineering, του ήδη επιτυχημένου κλάδου της.

«Αυτό είναι ένα συναρπαστικό νέο πρωτάθλημα που θα τονίσει την αυξανόμενη συνάφεια των αγωνιστικών τεχνολογιών με τον πραγματικό κόσμο», είπε ο εμπορικός διευθυντής της WAE, Κέρστι Άντριου. «Η ενεργειακή απόδοση είναι σημαντικό θέμα για τη Williams. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στην αγορά και η Formula E αποτελεί την τέλεια ευκαιρία για τη Williams ώστε να επικυρώσει τις τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία των μπαταριών».

Ο Φρεντερίκ Βασέρ, επικεφαλής της Spark Racing Technology (και της ομάδας ART στο GP2) είπε: «Η τεράστια εμπειρία της Williams στον τομέα των υβριδικών συστημάτων και των ηλεκτροκινητήρων εγγυάται την ποιότητα. Η SRT είναι εξαιρετικά υπερήφανη που έχει συγκεντρώσει κάποια από τα πιο μεγάλα ονόματα των αγώνων».

Τον περασμένο μήνα η Formula E αποκάλυψε πως θα έχει τεχνική συνεργασία με τη Renault, ενώ πέρσι είχε ανακοινώσει ότι η McLaren θα της προμηθεύει κινητήρες, συστήματα μετάδοσης και ηλεκτρονικά συστήματα.

Η Spark Racing Technology, μέρος μιας κοινοπραξίας επενδυτών, είναι επιφορτισμένη με τη σχεδίαση και κατασκευή των 42 ηλεκτρικών μονοθεσίων για το πρωτάθλημα που θα λανσαριστεί το 2014.

Οκτώ μεγάλες πρωτεύουσες του κόσμου έχει ήδη ανακοινωθεί ότι θα φιλοξενήσουν τους αγώνες Formula E σε σιρκουί μέσα στους δρόμους τους, ενώ τον περασμένο μήνα προστέθηκε σ’ αυτές και η Μπανγκόκ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube