Η Toyota αποκάλυψε το όπλο της για το φετινό Le Mans [video]

Η Toyota αποκάλυψε το όπλο της για το φετινό Le Mans [video]

H Toyota Racing παρουσίασε το αγωνιστικό της όπλο για το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και τον φημισμένο 24ώρο αγώνα του Le Mans.

Το πρωτότυπο TS030 Hybrid και οι οδηγοί της ομάδας στρώθηκαν αμέσως στη δουλειά και ξεκίνησαν ήδη τις δοκιμές στην πίστα Πολ Ρικάρντ, ενόψει του πρώτου αγώνα της σεζόν στο Σιλβερστόουν στις 14 Απριλίου.

Η ιαπωνική εταιρεία θα συμμετάσχει στο φετινό πρωτάθλημα με δυο πρωτότυπα. Πίσω από το τιμόνι του ενός θα καθίσουν οι Άλεξ Βούρτς, Νίκολας Λαπιέρ και Καζούκι Νακατζίμα, ενώ στο δεύτερο, η τριάδα των οδηγών θα αποτελείται από τους Άντονι Ντέιβιντσον, Σεμπαστιάν Μπουεμί και Στέφαν Σαραζίν.

Το TS030 δέχθηκε πλήθος βελτιώσεων προκειμένου να εμφανιστεί στις πίστες πιο ανταγωνιστικό και το κυριότερο, να μην επιτρέψει στην Audi να ανέβει για ακόμα μια χρονιά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Le Mans.

Το πρωτότυπο χρησιμοποιεί και φέτος το υβριδικό σύστημα που εισήγαγε στους πέρσι στους αγώνες η Toyota. Το σύστημα αποτελείται από έναν ατμοσφαιρικό V8 κινητήρα 3,4 λίτρων που αποδίδει 530 PS και ένα υβριδικό μοτέρ με πυκνωτές –αντί μπαταριών- που αποδίδει άλλα 300 PS. Από εκεί και πέρα βελτιώσεις έχουν γίνει τόσο στο σύστημα μετάδοσης, όσο στο πλαίσιο και την αεροδυναμική του αμαξώματος, προκειμένου να αυξηθεί η απόδοση και η συνολική αξιοπιστία του TS030.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube