Υψηλές διακρίσεις στο Rally Dakar για την Goodyear

Υψηλές διακρίσεις στο Rally Dakar για την Goodyear

Οι διακρίσεις για την Goodyear στο Rally Dakar συνεχίστηκαν και φέτος στην κατηγορία των φορτηγών οχημάτων.

GoodYear Rally Dakar

Ύστερα από 16 απαιτητικές μέρες, γεμάτες δράση στην έρημο της Σαουδικής Αραβίας, η ομάδα De Rooy IVECO κυριάρχησε στο Rally Dakar 2023 έχοντας βασικό συμπαραστάτη στην προσπάθειά της τα ελαστικά Goodyear. 

Συμπληρώνοντας 9.000 km σε κάθε είδους αφιλόξενο τερέν (άμμος, πέτρες, λάσπη) εκ των οποίων τα 5.000 σε ειδικές διαδρομές, η Ολλανδική ομάδα τερμάτισε στην πρώτη, τρίτη και τέταρτη θέση του θρυλικού αγώνα με τρία από τα φορτηγά της IVECO. 

Η φετινή χρονιά ήταν ακόμα μια χρονιά γεμάτη διακρίσεις για την Goodyear στο Rally Dakar και στην κατηγορία των φορτηγών οχημάτων, μετά το 2022 όπου η κατασκευάστρια εταιρεία ελαστικών τερμάτισε στις τρείς πρώτες θέσεις του βάθρου με διαφορετική ομάδα από ότι φέτος.

GoodYear Rally Dakar

Ο Janus Van Kasteran τερμάτισε πρώτος, με πάνω από 1 ώρα και 14 λεπτά διαφορά από τον επόμενο αντίπαλό του, οδηγώντας το όχημα με αριθμό 502 της Boss Machinery Team de Rooy IVECO και έχοντας την υποστήριξη των Darek Rodewald και Marcel Snijders. Οι συναθλητές του, Martin και Mitchel Van Den Brink τερμάτισαν στην τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα.

Η οδήγηση στις αντίξοες συνθήκες ενός από τους σκληρότερους αγώνες στον μηχανοκίνητο αθλητισμό προϋποθέτει απόλυτη εμπιστοσύνη στην επιλογή των ελαστικών του κάθε οχήματος. Έτσι, η ομάδα De Rooy εμπιστεύθηκε την αξιοπιστία των off road ελαστικών της Goodyear για να εξασφαλίσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Οι μηχανικοί της Goodyear συνεργάστηκαν στενά με την Ολλανδική ομάδα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας πριν το Rally Dakar, προκειμένου να βεβαιωθούν ότι τα οχήματα θα ήταν κατάλληλα εξοπλισμένα για να ανταπεξέλθουν στις πλέον απαιτητικές οδηγικές συνθήκες.

Η δοκιμή περιελάβανε μια προσομοιωμένη έκδοση του Dakar, χρησιμοποιώντας την έρημο Σαχάρα για την αναπαραγωγή τυπικών χαρακτηριστικών του τοπίου της Σαουδικής Αραβίας. Η δοκιμή χρησίμευσε για την αξιολόγηση των off road ελαστικών της Goodyear, τα οποία διαθέτουν μια ειδική σύνθεση κατάλληλη για οδήγηση σε αυτές τις συνθήκες, βαθύ αντιολισθητικό πέλμα και ενισχυμένη αντοχή στα κοψίματα, καθιστώντας τα ιδανική επιλογή για τις απρόβλεπτες συνθήκες του Rally Dakar.

GoodYear Rally Dakar

Κατά την διάρκεια των δοκιμών στο Μαρόκο, η Goodyear αξιολόγησε και ένα νέο σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών. Αυτή η ενσωματωμένη τεχνολογία διαθέτει έναν αισθητήρα τοποθετημένο μέσα στο ελαστικό για να ειδοποιεί τον οδηγό για απότομες αλλαγές στην πίεση των ελαστικών μέσω μιας οθόνης που είναι τοποθετημένη στο ταμπλό του φορτηγού. Στο βραχώδες έδαφος και τις σκληρές επιφάνειες της ερήμου, η εκ των προτέρων προειδοποίηση σχετικά με τη θερμοκρασία και την πίεση των ελαστικών μπορεί να εξοικονομήσει πολύτιμο χρόνο στις ομάδες για να επιδιορθώσουν τη βλάβη.

Ο Maciej Szymański, Διευθυντής Μάρκετινγκ Commercial Europe της Goodyear δήλωσε: «Συγχαρητήρια στην ομάδα De Rooy για τη νίκη σε έναν από τους πιο απαιτητικούς αγώνες του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Είμαστε περήφανοι που τα ελαστικά μας, που ενσωματώνουν ένα προηγμένο σύστημα παρακολούθησης της πίεσης και της θερμοκρασίας, ήταν ένας αξιόπιστος σύμμαχος στην προσπάθεια της De Rooy να επικρατήσει σε αυτό το θρυλικό ράλλυ. Τα off road ελαστικά Goodyear μπορούν να ανταπεξέλθουν σε όλους τους τύπους εδαφών ακόμη και σε υψηλές ταχύτητες και σε αντίξοες συνθήκες, επομένως μια ακόμα διάκριση στο Ντακάρ επιβεβαιώνει την υψηλή ποιότητά τους».

Πηγή: Goodyear

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube