Ύποπτος για απάτη ο CEO της Audi

Ύποπτος για απάτη ο CEO της Audi

Έρευνα στο σπίτι του από τις εισαγγελικές Αρχές του Μονάχου στο πλαίσιο διερεύνησης του dieselgate.

Οι Αρχές της Γερμανίας που ερευνούν την περίφημη υπόθεση του dieselgate εδώ και καιρό, αποφάσισαν να επεκτείνουν τις έρευνες και στα υψηλά κλιμάκια της Audi, συμπεριλαμβανομένου και του CEO της εταιρείας, του Rupert Stadler.

Μέχρι σήμερα ο Rupert Stadler που ανανέωσε πέρυσι το συμβόλαιό του, δεν ανησυχούσε, αλλά τώρα η Εισαγγελία του Μονάχου ανακοίνωσε ότι μπήκε στο μικροσκόπιο των ερευνητικών Αρχών ως ύποπτος για απάτη και ψευδή διαφήμιση, μαζί με άλλα 19 άτομα. Μάλιστα – σύμφωνα με το Reuters - ανακοίνωσε ότι έγινε έρευνα στο σπίτι του και στο σπίτι ενός ακόμη υψηλόβαθμου στελέχους της εταιρείας, το οποίο όμως δεν κατονομάζεται.

Στο ίδιο δημοσίευμα τονίζεται πως η έρευνα θα μπορούσε να προκαλέσει κρίση ηγεσίας στην Audi και τη μητρική της Volkswagen. Η τελευταία αρνήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξεις, την ώρα που η Audi δήλωσε ότι συνεργάζεται πλήρως με τους εισαγγελείς. Ο Rupert Stadler διατηρεί στενές σχέσεις με τον Martin Winterkorn, τον πρώην ισχυρό άνδρα του VW Group.

O Stadler έχει μπει στο στόχαστρο από τότε που η Audi παραδέχθηκε ότι χρησιμοποίησε το παράτυπο λογισμικό, τον Νοέμβριο του 2015 - δύο μήνες αφότου το είχε παραδεχτεί και η Volkswagen - αλλά έχει τύχει της πλήρους στήριξης των μελών των οικογενειών Porsche και Piech που ελέγχουν το Group.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube