WRC: Στην Κορσική ο τρίτος αγώνας της χρονιάς [video]

WRC: Στην Κορσική ο τρίτος αγώνας της χρονιάς [video]

Πώς θα παραταχθούν οι ομάδες - Οι ιδιαιτερότητες του αγώνα και οι πιθανότητες για νίκη. 

Ο πρώτος αμιγώς ασφάλτινος αγώνας της χρονιάς γίνεται αυτό το τριήμερο στο νησί της Κορσικής. 
Ένας αγώνας με μεγάλη ιστορία που είναι γνωστός σαν «αγώνας των 1.000 στροφών» εξαιτίας των πολλών στροφών που περιλαμβάνει. Στενοί δρόμοι , απαιτητικοι που δεν συγχωρούν λάθη, όπως -δυστυχώς- έχει δείξει και η ιστορία, αφού στην Κορσική έχουν χάσει τη ζωή τους ο Henry Toivonen και ο Attilio Bettega σε δύο τρομακτικά δυστυχήματα.
Για το 2019 ο αγώνας είναι διαφορετικός σε ποσοστό 80% σε σχέση με τον περυσινό. Η εκκίνηση θα βρίσκεται στο Porto Vecchio και θα γίνει την Πέμπτη το απόγευμα, με το επίκεντρο του αγώνα να φιλοξενείται στην Bastia όπου και το σέρβις πάρκ και τον τερματισμό να γίνεται στο Calvi.

Φέτος για πρώτη φορά στις αναγνωρίσεις οι οδηγοί βρήκαν χιόνι στις ειδικές που βρίσκονται σε μεγάλο υψόμετρο, την ώρα που δυνατός αέρας και βροχή δημιούργησαν πρόβλημα στις εγκαταστάσεις στο σέρβις πάρκ.Ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί, όμως οι θερμοκρασίες εξακολουθούν να είναι χαμηλές κάτι που σημαίνει ότι σε πολλά σημεία ίσως να κρύβεται και πάγος. 
Το συνολικό μήκος του αγώνα είναι 1.1094,06 km από τα οποία τα 347,51 μοιράζονται σε 14 ειδικές διαδρομές. 
Για τους λάτρεις των στατιστικών να αναφέρουμε πως στην μακρά ιστορία του Ράλι Κορσικής, τις περισσότερες νίκες (έξι) τις έχει ο Auriol και ακολουθούν οι: Darniche με 5, Loeb με 4, Alen με 2, McRae με 2, και από μια έχουν οι Ogier, Panizzi και Ragnioti. 

Από πλευράς ομάδων η Τοyota θα παραταχθεί στην εκκίνηση με τρία αυτοκίνητα και τους Tanak, Latvala και Meeke να προσπαθούν για το καλύτερο και τον Εσθονό να είναι αυτός που θα ξεκινά πρώτος αλλά να δηλώνει πως σε αυτή την περίπτωση πρόκειται για ένα θετικό γεγονός.

Η Citroen που έρχεται από νίκη με τον Ogier από το Mεξικό, έχει αναπτερωμένο ηθικό και η γαλλική ομάδα θα έχει άλλο ένα αυτοκίνητο στην Κορσική με τον Lappi. 
Την ίδια στιγμή «πλήρη αντεπίθεση» έχει σαλπίσει η Hyundai, που άφησε εκτός τον Mikkelsen και κατεβάζει στην Κορσική το βαρύ πυροβολικό της με Neuville, Loeb και Sordo. Σαφώς και ο Βέλγος θα κυνηγήσει τη νίκη με τον Ισπανό να είναι ικανός για μεγάλες επιδόσεις στην άσφαλτο και τον 9άκις παγκόσμιο να πηγαίνει σε έναν αγώνα που γνωρίζει πολύ καλά και με στόχο μια θέση στο βάθρο. 

Τέλος η Ford θα έχει δύο αυτοκίνητα με τους Suninen και Evans, με τον τελευταίο να έρχεται μετά από μια εξαιρετική επίδοση στο Μεξικό που πιστοποιεί ότι η ομάδα του Wilson είναι ακόμη μια υπολογίσιμη δύναμη. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube