WRC: Στη Σαρδηνία το θέατρο της μάχης [video]

WRC: Στη Σαρδηνία το θέατρο της μάχης [video]

Ένας αγώνας με πολλές δυσκολίες στον οποίο η σειρά εκκίνησης παίζει καθοριστικό ρόλο.

Δεκαπέντε μόλις μέρες μετά τη μάχη στην Πορτογαλία, το WRC βρίσκεται στη Σαρδηνία, σε έναν αγώνα δύσκολο και με πολλές ιδιαιτερότητες.
Η Σαρδηνία μετρά 15 στο θεσμό, όμως με βάση όσα ακούγονται τον τελευταίο καιρό, η θέση του στο καλαντάρι δεν είναι και τόσο εξασφαλισμένη, κυρίως λόγω αυξημένου κόστους για τις ομάδες. Ωστόσο το πιθανότερο είναι να αλλάξει έδρα, καθώς η Ιταλία είναι δύσκολο να μείνει δίχως αγώνα.

Τα βασικά του χαρακτηριστικά είναι ότι οι δρόμοι είναι στενοί κατά βάση με σκληρό οδόστρωμα που στο δεύτερο πέρασμα αποτελεί πονοκέφαλο για τις ομάδες καθώς έχουν ανοίξει λούκια που σε πολλές περιπτώσεις είναι αρκετά βαθιά. Η σειρά εκκίνησης παίζει καθοριστικό ρόλο και αυτός είναι ο λόγος που ο Tanak στην power stage της Πορτογαλίας σήκωσε το πόδι από το γκάζι, προτιμώντας να χάσει κάποιους βαθμούς παρά να ξεκινά πρώτος στη Σαρδηνία.

Ο φετινός αγώνας περιλαμβάνει 19 ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 312 χιλιομέτρων και δεν έχει σημαντικές αλλαγές σε σχέση με το παρελθόν. Το κέντρο του αγώνα και το service park βρίσκονται στο Alghero. Την Πέμπτη έχουμε την τελετή εκκίνησης και την σούπερ ειδική με την Παρασκευή να έχουμε 8 ειδικές, το Σάββατο έξι και την Κυριακή τέσσερις.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις ομάδες, η Hyundai θα παρατάξει στην εκκίνηση τρία αυτοκίνητα με τους Neuville, Sordo και Mikkelsen. O Nορβηγός επιστρέφει στη δράση αφού στην Πορτογαλία είχε αντικατασταθεί από τον Loeb σε μια προσπάθεια της ομάδας να συλλέξει όσους περισσότερους βαθμούς μπορεί, εναλλάσσοντας τους οδηγούς της.
Ο Neuville έχει καλύτερη σειρά εκκίνησης από τους Ogier και Tanak και σε συνδυασμό ότι μετρά δύο νίκες στον συγκεκριμένο αγώνα, θα είναι η αιχμή του δόρατος της ομάδας.

Στην Τoyota έχουν έναν Tanak που βρίσκεται στο ζενίθ της φόρμας του, αλλά και έναν Latvala που αν δεν είχε τις ατυχίες από μηχανικά προβλήματα θα βρισκόταν πιο ψηλά στην κατάταξη έχοντας να επιδείξει πολύ καλές επιδόσεις. Εκείνον που πρέπει να «τιθασεύσουν» είναι ο Meeke που στην Πορτογαλία θυμήθηκε τον κακό εαυτό του και ενώ είχε σημειώσει εξαιρετικές επιδόσεις, στο τέλος έχυσε όλο το γάλα, αφήνοντας την πιο πικρή γεύση στην ομάδα.

Στη Citroen θα έχουν έναν Ogier που θα ανοίγει το δρόμο και ένα αυτοκίνητο που είναι αξιόπιστο αλλά όχι ανταγωνιστικό σε σχέση με τους αντιπάλους. Αυτό αντισταθμίζεται με την εμπειρία του Γάλλου που ξέρει και μπορεί να διαχειρίζεται δύσκολες καταστάσεις και να μένει στη μάχη μέχρι το τέλος μαζεύοντας βαθμούς από εκεί που άλλοι χάνουν.
Την ίδια στιγμή ο Lappi δείχνει να έχει αγχωθεί και δεν αποφεύγει τα λάθη, θέλοντας να αποδείξει πως αξίζει τη θέση του στην ομάδα και θέλοντας να δικαιώσει όσους πίστεψαν στο ταλέντο του. Η αλήθεια είναι πάντως πως μέχρι στιγμής δεν τα έχει καταφέρει και η μουρμούρα που ακούγεται γύρω από την εικόνα της συνολικής του παρουσίας τον αγχώνει ακόμη περισσότερο.

Στην M-Sport τέλος είχαν ένα εξαιρετικό ξεκίνημα στην αρχή της χρονιάς, αλλά στην Πορτογαλία, τόσο o Evans όσο και ο Sunninen ταλαιπωρήθηκαν από τεχνικά προβλήματα. Παρόλα αυτά τερμάτισαν στην 4η και 5η θέση, με τον Evans να είναι αυτός που βρίσκεται στην καλύτερη φόρμα από τους δύο.
Ο Sunninen από τη Σαρδηνία και έως το τέλος της σεζόν θα έχει στα δεξιά του τον Jarmo Lehtinen, πρώην συνοδηγό του Hirvonen που ελπίζει να τον βοηθήσει για ακόμη καλύτερες επιδόσεις.

Να θυμίσουμε ότι πέρυσι νικητής αναδείχθηκε ο Neuville για μόλις 0,7’’ έναντι του Ogier. Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα του περυσινού αγώνα στο βίντεο που ακολουθεί.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube