node/35442

WRC: Στα χώματα της Πορτογαλίας η μάχη [video]

Με αλλαγές ο φετινός αγώνας - Με ποια «σύνθεση» κατεβαίνουν οι ομάδες. 

Σε έναν από τους πλέον παραδοσιακούς αγώνες του WRC μεταφέρεται αυτό το Σαββατοκύριακο η δράση. Πρόκειται για το ράλι της Πορτογαλίας, έναν αγώνα που για πρώτη φορά μπήκε στο καλαντάρι το 1967.
Ο απίστευτος ενθουσιασμός των θεατών στον συγκεκριμένο αγώνα έχει καταγραφεί διαχρονικά στις φωτογραφίες και τα βίντεο από τις ειδικές διαδρομές του, με τις περίφημες «ανθρωπομπαριέρες». Αυτή ήταν και η βασικότερη αιτία που ο αγώνας για λόγους ασφαλείας είδε «κόκκινη κάρτα» το 2001 από το πρόγραμμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. 
Επέστρεψε και πάλι στο καλαντάρι το 2007 και έκτοτε παραμένει σε αυτό με τους οργανωτές να έχουν καταφέρει να τιθασεύσουν τον υπέρμετρο ενθουσιασμό των θεατών.

Ο αγώνας είναι ένας κλασικός χωμάτινος αγώνας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για αυτούς που ξεκινούν πρώτοι και ανοίγουν το δρόμο. Το δεύτερο πέρασμα είναι πάντα το πιο προβληματικό αφού το οδόστρωμα έχει ήδη «σκαφτεί» από το πρώτο, με τις ειδικές στην Πορτογαλία να έχουν το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό πως καταστρέφονται πιο γρήγορα. 

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη σχεδίαση φέτος έχουμε πολλές αλλαγές.
Επίκεντρο του αγώνα θα είναι το Matosinhos αλλά η εκκίνηση θα φιλοξενηθεί στην Coimbra η οποία βρίσκεται ανάμεσα στο Matosinhos και τη Λισαβόνα. Αυτό γίνεται γιατί την Παρασκευή ο αγώνας θα περάσει από ειδικές γύρω από την περιοχή του Arganil από τις οποίες είχε να περάσει από το 2001. Οι οργανωτές θέλουν να δώσουν μια γεύση από το ένδοξο παρελθόν του αγώνα και για το λόγο αυτό έκαναν τη συγκεκριμένη επιλογή. 
Μάλιστα την Παρασκευή δεν θα υπάρχει ενδιάμεσο σέρβις και έτσι τα 94 χιλιόμετρα των ειδικών αποτελούν ιδιαίτερη πρόκληση για τους οδηγούς. Το Σάββατο περιλαμβάνει 161 αγωνιστικά χιλιόμετρα με την Κυριακή να ολοκληρώνει τον αγώνα με 52 χιλιόμετρα ειδικών διαδρομών. Power Stage του αγώνα θα είναι η θρυλική Fafe με μήκος 11 χιλιόμετρα. 

Για τους λάτρεις των στατιστικών να αναφέρουμε πως στο Ράλι Πορτογαλίας τις περισσότερες νίκες έχουν οι Alen και Ogier (από πέντε) και ακολουθούν οι Βiasion και Mikkola που μετρούν από 3 νίκες. Σε επίπεδο ομάδων από έξι νίκες έχουν η Fiat και η Lancia και από πέντε η Citroen και η Ford. 

Τέλος και σε ό,τι έχει να κάνει με τις συμμετοχές, η Hyundai κατεβαίνει με τρία αυτοκίνητα με τους Neuville, Sordo και Loeb που πήρε τη θέση του Mikkelsen με την εξαιρετική εμφάνιση του 9άκις Παγκόσμιου στη Χιλή. 

Στην Toyota η νίκη του Tanak αναπτέρωσε το ηθικό της ομάδας με τον Εσθονό να πλαισιώνεται από τους Latvala και Meeke, ενώ στη Citroen το βάρος της συμμετοχής θα μοιραστούν οι Ogier και Lappi. 

Τέλος, η M-Sport θα κατέβει και αυτή με τρία αυτοκίνητα, με τους παραδοσιακούς οδηγούς της Evans και Suninen να πλαισιώνονται από τον 23χρονο Βρετανό Gus Greensmith στην πρώτη του εμφάνιση με αυτοκίνητο κατηγορίας WRC. Μέχρι σήμερα ο Βρετανός συμμετείχε στην κατηγορία WRC2 Pro, με την M-Sport. 

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα από τον περυσινό αγώνα.

TAGS
node/39591
Ferrari Hublot Esports Series

Ferrari E-sport: Εγγραφείτε στο επίσημο πρόγραμμα αγώνων! [video]

Η Ferrari ανακοινώνει την επικείμενη έναρξη του προγράμματος e-sport που ονομάζεται «Hublot Esport Series». Ο νικητής της γενικής κατάταξης θα συμμετάσχει στην επίσημη ομάδα Esport Ferrari και θα ενημερωθεί από τον Charles Leclerc.

Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2020 | Επικοινωνία

Ferrari E-sport: Εγγραφείτε στο επίσημο πρόγραμμα αγώνων! [video]

Ο πρώτος αγώνας έχει προγραμματιστεί για τις 7 Αυγούστου: Αυτή θα είναι και η ημερομηνία έναρξης των εγγραφών, οι οποίες είναι δωρεάν. Το πρωτάθλημα θα πραγματοποιηθεί στο game «Assetto Cors»a με μια Ferrari 488 Challenge Evo, ειδικά σχεδιασμένη γι’ αυτήν την εκδήλωση. 

Μια πρώτη σειρά «AM» θα αναδείξει τους νικητές που θα προχωρήσουν στη συνέχεια στο επόμενο στάδιο: Στη Σειρά PRO, όπου θα διαγωνιστούν οι εικονικοί πιλότοι υψηλού επιπέδου. Συνολικά, 24 αγωνιζόμενοι θα πάρουν μέρος στους αγώνες τον επόμενο Οκτώβριο και θα γίνει μια νέα επιλογή με τους 12 ταχύτερους οδηγούς που θα συναντηθούν τον Νοέμβριο για τρεις νέους αγώνες.

Στο τέλος των παραπάνω, η Ferrari θα έχει τον τελικό νικητή, ο οποίος θα είναι σε θέση να συμμετάσχει επίσημα στην εικονική ομάδα του Cavallino Rampante, η οποία περιλαμβάνει ήδη δύο οδηγούς: Τους David Tonizza και Enzo Bonito.

Ferrari Hublot Esports Series

Και ευθύς αμέσως προκύπτει το ερώτημα: Ένας επίσημος οδηγός της Ferrari Esport θα έχει την ευκαιρία να βρεθεί στο μπάκετ μιας πραγματικής αγωνιστικής Ferrari; Η Ferrari απαντά ευγενικά ότι κάθε κλάδος είναι συγκεκριμένος και πρέπει να παραμείνει έτσι. Οπότε, όπως καταλαβαίνουμε από το λεγόμενα των Ιταλών, δεν θα υπάρξει τέτοια δυνατότητα… Σε αντίθεση με την GT Academy που διοργανώνει η Nissan, η οποία επιτρέπει σε έναν ερασιτέχνη να περνά από το εικονικό στο πραγματικό περιβάλλον μιας ομάδα της Nissan.

Οι πιλότοι του «πραγματικού» κόσμου είναι όμως απαραίτητα καλοί και πίσω από μια οθόνη; Ο Charles Leclerc, επίσημος οδηγός της F1 της Ferrari, κατέστησε σαφές ότι αυτό δεν ισχύει: Οι καλύτεροι «simracers» είναι στην πραγματικότητα πολύ καλύτεροι από έναν οδηγό F1, όταν τα δύο μέρη βρεθούν πίσω από μια τιμονιέρα και μια οθόνη. 

node/39524
Opel Corsa-e rally

Opel Corsa-e: Η έκδοση Rally εξελίσσεται [video]

Τα αγωνιστικά EV, ύστερα από αγώνες ενιαίου τύπου, θα εμφανιστούν και στα ράλι, όπως το αναγγέλλει σιωπηρά το Opel Corsa-e του είδους.

Τρίτη, 21 Ιουλίου 2020 | Επικοινωνία

Opel Corsa-e: Η έκδοση Rally εξελίσσεται [video]

Για να αναδείξουν όλη την τεχνογνωσία τους στην ηλεκτρική κινητικότητα, οι κατασκευαστές προσέρχονται στον χώρο των αγώνων. Ήδη έχουμε σε εξέλιξη τη Formula E, αλλά και το Jaguar I-Pace Trophy. Και πλέον, οι κατασκευαστές προσβλέπουν και στα ράλι.

Η Opel θα μπορούσε να είναι η πρώτη φίρμα που θα προσέλθει σε αυτήν τη διοργάνωση με το νέο Corsa-e Rally, όπως αφήνει να εννοηθεί -ή να μαντέψουμε- το πρώτο βίντεο που δημοσιεύτηκε από ειδικούς στο zeroundersteer. Το ηλεκτρικό σουπερμίνι, αδελφό μοντέλο του Peugeot e-208, εξελίσσεται στις πίστες δοκιμών των Blitz, επιτρέποντάς μας να εξοικειωθούμε με την ενοχλητική (;) εικόνα ενός EV ράλικαρ. Και λέμε «ενοχλητική», καθώς μόνο ο θόρυβος από τον τροχασμό του αυτοκινήτου θα διαταράσσει την ηρεμία στα βουνά και στα δάση.

Opel Corsa-e rally

Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια ασφάλτινη εκδοχή του Corsa-e που έχει το στάνταρ σύστημα κίνησης του ηλεκτρικού σουπερμίνι της Opel, (ηλεκτρομοτέρ 136 PS και 260 Nm, μπαταρίες 50 kWh), με ένα διαφορικό Torsen να φροντίζει για τη μετάδοση. Την επαφή του με τον δρόμο θα υποστηρίζουν φυσικά αναβαθμισμένες αναρτήσεις και λάστιχα. Επιπλέον. θα υπάρχουν τρεις ρυθμίσεις οδήγησης: Competition, Rain και Eco, με την τελευταία για εξοικονόμηση ενέργειας στις απλές διαδρομές.

Opel Corsa-e rally

Το αγωνιστικό Opel Corsa-e θα κάνει το ντεμπούτο του στο ενιαίο ADAC Opel e-Rally Cup σε τιμή που αναμένεται να είναι κάτω από €50.000 για τις ιδιωτικές ομάδες.