WRC: Solberg, Loeb και Ogier στην εκκίνηση του Ράλι Ισπανίας

WRC: Solberg, Loeb και Ogier στην εκκίνηση του Ράλι Ισπανίας

Aπό το 2010 έχουν να συναντηθούν τρεις παγκόσμιοι πρωταθλητές σε έναν αγώνα – Θα οδηγήσει το νέο Polo GTI R5.

Συνάντηση κορυφής στον αγώνα της Ισπανίας: Ο Peter Solberg στα 43 του χρόνια, αλλά ακόμη ακμαίος και ανταγωνιστικός χάρη στο World RallyCross, θα επιστρέψει στο WRC, σε έναν αγώνα στον οποίο θα τρέξει και ο Sébastien Loeb. Απέναντί τους οι δύο «γερόλυκοι» θα βρουν τον Sébastien Ogier.

Αυτό σημαίνει ότι στο αγώνα θα μετέχουν τρεις παγκόσμιοι πρωταθλητές. Κάτι που έχει να συμβεί από το 2010, όταν στον αγώνα της Φινλανδίας είχαν αγωνιστεί οι Loeb, Solberg και Juha Kankkunen.

Σε ότι αφορά στον Peter Solberg, αυτός θα οδηγήσει το ένα από τα δύο νέα VW Polo R5  (το άλλο θα το οδηγήσει ο Eric Camilli), κάτι που σημαίνει ότι θα αγωνιστεί στην κατηγορία RC 2. Όμως μικρή σημασία έχει αυτό.

Ο ίδιος δήλωσε ότι πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία να επιστρέψει στο WRC και μάλιστα σε έναν μικτό αγώνα, κάτι που τον καθιστά ιδιαίτερα χαρούμενο. Μάλιστα τόνισε πως όταν τον Ιανουάριο οδήγησε το αυτοκίνητο στη Σουηδία δεν ήθελε να βγει μέσα από αυτό.

Από την πλευρά του ο Sven Smeets , επικεφαλής της Volkswagen Motorsport, δήλωσε ότι "ο Solberg ήταν πάντα ένας από τους οδηγούς με τους οποίους θέλαμε να συνδέσουμε το ντεμπούτο του Polo GTI R5", ενός αυτοκινήτου του οποίου η καριέρα έχει να κάνει περισσότερο με ιδιωτικές συμμετοχές στο WRC2.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube