WRC, Ράλι Σαρδηνίας: Ο Ogier πρώτος στο shakedown

WRC, Ράλι Σαρδηνίας: Ο Ogier πρώτος στο shakedown

Στο πρώτο του πέρασμα χτύπησε σε μια πύλη κι έκανε ζημιά στο Citroen, αλλά μετά τις επισκευές έκανε τον καλύτερο χρόνο.

Το shakedown έγινε στη χωμάτινη διαδρομή Olmedo των 3,92 km, σε συνθήκες σχεδόν καύσωνα.

Ο Ogier ήταν ένας από κάμποσους οδηγούς που χτύπησαν τον ορθοστάτη της πύλης, 2 km από την εκκίνηση της διαδρομής. Ήταν το πρώτο πέρασμα του Γάλλου και δεν πήγε καθόλου καλά αφού έσπασε η πίσω ανάρτηση του C3 WRC, αναγκάζοντάς τον να τερματίσει κούτσα-κούτσα.

«Ξέραμε ότι υπήρχε εκεί μια εξαιρετικά πονηρή στροφή μέσα από μια πύλη», δήλωσε ο Ogier στο wrc.com. «Ήταν πολύ στενά κι έμπαινες στην πύλη μετά από μια φουρκέτα. Προφανώς δεν υπήρχε αρκετό πλάτος για να μπεις με τις πάντες. 

«Πίστευα πως πήρα τη στροφή πολύ αργά, αλλά δεν ήταν αρκετά αργά για την ελάχιστη πρόσφυση που είχα, όντας ο πρώτος που περνούσε. Χτύπησα τον εξωτερικό πυλώνα με το πίσω αριστερό μέρος του αυτοκινήτου και στράβωσα τη ράβδο σύγκλισης. Έτσι ξεκίνησα τη μέρα μου».

Ο Ogier δεν είχε τα απαιτούμενα ανταλλακτικά στο αυτοκίνητο, οπότε η Citroen Racing ζήτησε και πήρε την άδεια να στείλει μηχανικούς για να κάνουν μια γρήγορη επισκευή επιτόπου. 

Ο Ogier επέστρεψε στην ειδική κι αμέσως έκανε το χρόνο αναφοράς, τον οποίο δεν ξεπέρασε κανείς στη συνέχεια. Ο Γάλλος ήταν 0,9” ταχύτερος από τον Ott Tanak με το Toyota Yaris. O Thierry Neuville ήταν άλλα 0,8” πιο πίσω, με την τέταρτη και τελευταία του προσπάθεια.

Ο Βέλγος με το Hyundai i20 χτύπησε κι αυτός την πύλη, όπως κι ο Elfyn Evans με το M-Sport Ford Fiesta. Ο Ουαλός τελικά βοήθησε τους συναδέλφους του, ρίχνοντας τον ορθοστάτη και λύνοντας έτσι το πρόβλημα.

Ο Tanak έκανε τετακέ και το Yaris έσβησε στην αρχή του πρώτου του περάσματος, ενώ ο team-mate του, ο Jari-Matti Latvala, ήταν αμέσως γρήγορος σημειώνοντας τον καλύτερο χρόνο πριν του τον πάρει ο Ogier.

Ο Teemu Suninen (M-Sport Ford), με νέο συνοδηγό (τον Jarmo Lehtinen που έτρεχε με τον Mikko Hirvonen) έκανε τον 4ο χρόνο, σε ισοπαλία με τον Kris Meeke (Toyota) και τον Andreas Mikkelsen (Hyundai).

ΟΙ 10 ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΧΡΟΝΟΙ ΣΤΟ SHAKEDOWN

Θ.

ΟΔΗΓΟΣ

ΑΥΤ/ΤΟ

ΧΡΟΝΟΣ

1.

Sébastien Ogier

Citroën C3

3min 00.0sec

2.

Ott Tänak

Toyota Yaris

+0.9sec

3.

Thierry Neuville

Hyundai i20

+1.7sec

4=

Teemu Suninen

Ford Fiesta

+2.7sec

4=

Kris Meeke

Toyota Yaris

+2.7sec

4=

Andreas Mikkelsen

Hyundai i20

+2.7sec

7.

Jari-Matti Latvala

Toyota Yaris

+2.9sec

8.

Elfyn Evans

Ford Fiesta

+3.0sec

9.

Juho Hänninen

Toyota Yaris

+3.4sec

10.

Esapekka Lappi

Citroën C3

+4.8sec

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube