WRC, Ράλι Σαρδηνίας: Μονόλογος Tanak

WRC, Ράλι Σαρδηνίας: Μονόλογος Tanak

Ο Εσθονός κέρδισε και τις έξι ειδικές της ημέρας και βαδίζει ολοταχώς προς μια ακόμη νίκη.

O Εσθονός οδηγός της Toyota έκανε σήμερα το “έξι στα έξι” δείχνοντας ποιος είναι το αφεντικό του αγλωνα κια έβαλε υποθήκη για μια ακόμη νίκη, αν όλα αύριο πάνε κατ΄ευχή. 

Με το καλημέρα o  Tanak ο οποίος σήμερα ξεκινούσε τρίτος και δεν ήταν αυτός που είχε το μειονέκτημα να καθαρίζει το δρόμο, έδειξε ποιες είναι οι προθέσεις του. Πυροβόλησε και άρχισε να κερδίζει τη μια ειδική μετά την άλλη μην αφήνοντας στους αντιπάλους του περιθώρια να αντιδράσουν αφού οι χρόνοι που έγραφε ήταν εκπληκτικοί, όντας ο ίδιος σε άλλο ρυθμό και άλλο αγώνα. 

Επιλέγοντας ένα συνδυασμό από μεσαία και σκληρή γόμα δεν δυσκολεύτηκε να καλύψει το κενό που τον χώρισε από τους Sordo και Suninen και να περάσει αυτός επικεφαλής της γενικής κατάταξης με τον Ισπανό να παραδέχεται ότι είναι αδύνατο να πιάσει το ρυθμό του Tanak. 

Tον ίδιο ρυθμό και ίσως ακόμη πιο γρήγορο ακολούθησε και στο απογευματινό σκέλος για να τερματίσει την ημέρα με μια διαφορά 25,9” από τον Sordo που πηρε εντολή να κρατήσει πάση θυσία τη δεύτερη θέση για να δώσει βαθμους στην Hyundai, Στα 17” πίσω από τον Sordo βρεθηκε ο Suninen ο οποίος κάνει έναν πολύ καλό αγώνα δεδομένων και των συνθηκών αλλά και του ανταγωνισμού. Tα Fiesta αποδεικνύονται ιδιαίτερα ανταγωνιστικά και αξιόπιστα αν αναλογιστούμε πως στην 4η θέση βρίσκεται ο Evans, που έχει πίσω του δύο Hyundai με τους Mikkelsen και Neuville. 

Λίγο πιο πίσω συναντάμε τους Lappi και Meeke με τον Βρετανό της Toyota να μπορούσε να είναι πολύ πιο ψηλά αν δεν είχε ένα κλαταρισμένο λάστιχο που αναγκάστηκε να αλλάξει μέσα στην ειδική.

Κακή μέρα και για τον Neuville που μπερδεύτηκε με την επιλογή ελαστικών στο πρωινο πέρασμα και τις ρυθμίσεις στο i20 στο απογευματινο, δεν έγραψε χρόνους και έμεινε πίσω από τις θέσεις που διεκδικούν βάθρο. Στο μόνο που ελπίζει ο Bέλγος πλέον είναι η power stage και οι εσωτερικές εντολές που αναγκάσουν με κάποιο τρόπο τον Mikkelsen να δώσει τη θέση του στον ομόσταυλό του. 

Απογοητευτική και η εμφάνιση του Ogier που και πάλι υπέπεσε σε λάθος και πλήγωσε την ανάρτηση του C3, αυτή τη φορά ευτυχώς δίχως να εγκαταλείψει. Και αυτός είναι βέβαιο ότι θα κυνηγήσει τους βαθμούς της Power Stage. 

Tο αυριανό τελευταίο σκέλος του αγώνα περιλαμβάνει 42 αγωνιστικά χιλιόμετρα, πολύ λίγα για να αλλάξουν οι συσχετισμοί για το βάθρο υπό κανονικές συνθήκες. Μόνο μια ατυχία μπορεί να στερήσει τη νίκη από τον Tanak, αλλά στα ράλι… ποτέ μην λες ποτέ!..

res

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube