WRC, Ράλι Σαρδηνίας: Δράμα στο φινάλε με ανέλπιστο νικητή τον Sordo

WRC, Ράλι Σαρδηνίας: Δράμα στο φινάλε με ανέλπιστο νικητή τον Sordo

O Tanak έχασε τη νίκη στην Power Stage εξαιτίας προβλήματος στο Yaris και το πρωτάθλημα παίρνει φωτιά!

Οι αγώνες τελειώνουν στη ράμπα του τερματισμού και ο Tanak φρόντισε να το επιβεβαιώσει με τον πιο δραματικό γι΄αυτόν τρόπο. Ο Εσθονός που ήταν ο αδιαφιλονίκητος πρωταγωνιστή του αγώνα σε όλο το τριήμερο έχασε τη νίκη στην Power Stage εξαιτίας προβλήματος στην υδραυλική υποβοήθηση του Yaris που τον ανάγκασε σε ένα τετ-α-κε με αποτέλεσμα να χάσει πολύ χρόνο και να πέσει στην 5η θέση της γενικής κατάταξης. Με τη διαφορά που είχε χτίσει από χθες ο Tanak αρκούσε σήμερα να "ταξιδέψει" προς τη ράμπα του τερματισμού για να πάρει την πολύτιμη νίκη, αλλά όπως φαίνεται ο Θεός των αγώνων είχε άλλη άποψη... 

sa

Έτσι, σχεδόν ανέλπιστα όπως και ο ίδιος είπε, ο Sordo βρέηθηκε να πνηγυρίζει τη νίκη στη Σαρδηνία με τον Suninen να ανεβαίνει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου και τον Mikkelsen να πανηγυρίζει εκτός από τον ταχύτερο χρόνο στην Power Stage και τους βαθμούς της τρίτης θέσης. Μετά από αυτό ο Tanak προηγείται στην κατάταξη των οδηγών με 150 βαθμούς με τον Ogier που πήρε βαθμούς στην Power Stage να είναι δεύτερος με 146 και τον Neuville τρίτο με 143. Ο Βέλγος είχε μια από τις χειρότερες εμφανίσεις του στον θεσμό φέτος που σηματοδοτήθηκε από λάθος επιλογές στα ελαστικά αλλά και κάποια οδηγικά λάθη. Αντίθετα θα λέγαμε ότι ο ομόσταυλός του Mikkelsen αποδείχθηκε και γρήγορος και σταθερός αυτή τη φορά και δίκαια πανηγύρισε το βάθρο. Μάλιστα στη μάχη που είχε με τον Evans αποδείχθηκε νικητής, κερδίζοντας όλες τις ειδικές της τελευταίας ημέρας. 

Στο στρατόπεδο της Toyota σίγουρα θα θέλουν να ξεχάσουν αυτόν τον αγώνα με τον Lappi να μην είναι ανταγωνσιτικός και τον Ogier να… κυκλοφορεί σήμερα αδιάφορος στις ειδικές με σκοπό να σώσει λάστιχα και να επιτεθεί στην Pοwer Stage για να πάρει εκεί όσους περισσότερους βαθμούς μπορούσε. Με τον αγώνα να έδειχνε ότι είχε κριθεί από χθες, όλοι λίγο-πολύ έκαναν ότι και ο Ogier σήμερα με αποτέλεσμα να έχουμε μάλλον έναν αγώνα τακτικής παρά έναν αληθινό αγώνα. 

Πλέον, με τη νίκη του Sordo ή μάλλον με την ανέλπιστη ήττα του Tanak οι διαφορές ανάμεσα στους τρεις πρώτους είναι μηδαμινές και όλα είναι ανοικτά για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, μια συνέχεια που θα δωθεί τον Αύγουστο στη Φινλανδία. 

fina

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube