node/35672

WRC, Ράλι Σαρδηνίας: Δράμα στο φινάλε με ανέλπιστο νικητή τον Sordo

O Tanak έχασε τη νίκη στην Power Stage εξαιτίας προβλήματος στο Yaris και το πρωτάθλημα παίρνει φωτιά!

Οι αγώνες τελειώνουν στη ράμπα του τερματισμού και ο Tanak φρόντισε να το επιβεβαιώσει με τον πιο δραματικό γι΄αυτόν τρόπο. Ο Εσθονός που ήταν ο αδιαφιλονίκητος πρωταγωνιστή του αγώνα σε όλο το τριήμερο έχασε τη νίκη στην Power Stage εξαιτίας προβλήματος στην υδραυλική υποβοήθηση του Yaris που τον ανάγκασε σε ένα τετ-α-κε με αποτέλεσμα να χάσει πολύ χρόνο και να πέσει στην 5η θέση της γενικής κατάταξης. Με τη διαφορά που είχε χτίσει από χθες ο Tanak αρκούσε σήμερα να "ταξιδέψει" προς τη ράμπα του τερματισμού για να πάρει την πολύτιμη νίκη, αλλά όπως φαίνεται ο Θεός των αγώνων είχε άλλη άποψη... 

sa

Έτσι, σχεδόν ανέλπιστα όπως και ο ίδιος είπε, ο Sordo βρέηθηκε να πνηγυρίζει τη νίκη στη Σαρδηνία με τον Suninen να ανεβαίνει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου και τον Mikkelsen να πανηγυρίζει εκτός από τον ταχύτερο χρόνο στην Power Stage και τους βαθμούς της τρίτης θέσης. Μετά από αυτό ο Tanak προηγείται στην κατάταξη των οδηγών με 150 βαθμούς με τον Ogier που πήρε βαθμούς στην Power Stage να είναι δεύτερος με 146 και τον Neuville τρίτο με 143. Ο Βέλγος είχε μια από τις χειρότερες εμφανίσεις του στον θεσμό φέτος που σηματοδοτήθηκε από λάθος επιλογές στα ελαστικά αλλά και κάποια οδηγικά λάθη. Αντίθετα θα λέγαμε ότι ο ομόσταυλός του Mikkelsen αποδείχθηκε και γρήγορος και σταθερός αυτή τη φορά και δίκαια πανηγύρισε το βάθρο. Μάλιστα στη μάχη που είχε με τον Evans αποδείχθηκε νικητής, κερδίζοντας όλες τις ειδικές της τελευταίας ημέρας. 

Στο στρατόπεδο της Toyota σίγουρα θα θέλουν να ξεχάσουν αυτόν τον αγώνα με τον Lappi να μην είναι ανταγωνσιτικός και τον Ogier να… κυκλοφορεί σήμερα αδιάφορος στις ειδικές με σκοπό να σώσει λάστιχα και να επιτεθεί στην Pοwer Stage για να πάρει εκεί όσους περισσότερους βαθμούς μπορούσε. Με τον αγώνα να έδειχνε ότι είχε κριθεί από χθες, όλοι λίγο-πολύ έκαναν ότι και ο Ogier σήμερα με αποτέλεσμα να έχουμε μάλλον έναν αγώνα τακτικής παρά έναν αληθινό αγώνα. 

Πλέον, με τη νίκη του Sordo ή μάλλον με την ανέλπιστη ήττα του Tanak οι διαφορές ανάμεσα στους τρεις πρώτους είναι μηδαμινές και όλα είναι ανοικτά για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, μια συνέχεια που θα δωθεί τον Αύγουστο στη Φινλανδία. 

fina

TAGS
node/39591
Ferrari Hublot Esports Series

Ferrari E-sport: Εγγραφείτε στο επίσημο πρόγραμμα αγώνων! [video]

Η Ferrari ανακοινώνει την επικείμενη έναρξη του προγράμματος e-sport που ονομάζεται «Hublot Esport Series». Ο νικητής της γενικής κατάταξης θα συμμετάσχει στην επίσημη ομάδα Esport Ferrari και θα ενημερωθεί από τον Charles Leclerc.

Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2020 | Επικοινωνία

Ferrari E-sport: Εγγραφείτε στο επίσημο πρόγραμμα αγώνων! [video]

Ο πρώτος αγώνας έχει προγραμματιστεί για τις 7 Αυγούστου: Αυτή θα είναι και η ημερομηνία έναρξης των εγγραφών, οι οποίες είναι δωρεάν. Το πρωτάθλημα θα πραγματοποιηθεί στο game «Assetto Cors»a με μια Ferrari 488 Challenge Evo, ειδικά σχεδιασμένη γι’ αυτήν την εκδήλωση. 

Μια πρώτη σειρά «AM» θα αναδείξει τους νικητές που θα προχωρήσουν στη συνέχεια στο επόμενο στάδιο: Στη Σειρά PRO, όπου θα διαγωνιστούν οι εικονικοί πιλότοι υψηλού επιπέδου. Συνολικά, 24 αγωνιζόμενοι θα πάρουν μέρος στους αγώνες τον επόμενο Οκτώβριο και θα γίνει μια νέα επιλογή με τους 12 ταχύτερους οδηγούς που θα συναντηθούν τον Νοέμβριο για τρεις νέους αγώνες.

Στο τέλος των παραπάνω, η Ferrari θα έχει τον τελικό νικητή, ο οποίος θα είναι σε θέση να συμμετάσχει επίσημα στην εικονική ομάδα του Cavallino Rampante, η οποία περιλαμβάνει ήδη δύο οδηγούς: Τους David Tonizza και Enzo Bonito.

Ferrari Hublot Esports Series

Και ευθύς αμέσως προκύπτει το ερώτημα: Ένας επίσημος οδηγός της Ferrari Esport θα έχει την ευκαιρία να βρεθεί στο μπάκετ μιας πραγματικής αγωνιστικής Ferrari; Η Ferrari απαντά ευγενικά ότι κάθε κλάδος είναι συγκεκριμένος και πρέπει να παραμείνει έτσι. Οπότε, όπως καταλαβαίνουμε από το λεγόμενα των Ιταλών, δεν θα υπάρξει τέτοια δυνατότητα… Σε αντίθεση με την GT Academy που διοργανώνει η Nissan, η οποία επιτρέπει σε έναν ερασιτέχνη να περνά από το εικονικό στο πραγματικό περιβάλλον μιας ομάδα της Nissan.

Οι πιλότοι του «πραγματικού» κόσμου είναι όμως απαραίτητα καλοί και πίσω από μια οθόνη; Ο Charles Leclerc, επίσημος οδηγός της F1 της Ferrari, κατέστησε σαφές ότι αυτό δεν ισχύει: Οι καλύτεροι «simracers» είναι στην πραγματικότητα πολύ καλύτεροι από έναν οδηγό F1, όταν τα δύο μέρη βρεθούν πίσω από μια τιμονιέρα και μια οθόνη. 

node/39524
Opel Corsa-e rally

Opel Corsa-e: Η έκδοση Rally εξελίσσεται [video]

Τα αγωνιστικά EV, ύστερα από αγώνες ενιαίου τύπου, θα εμφανιστούν και στα ράλι, όπως το αναγγέλλει σιωπηρά το Opel Corsa-e του είδους.

Τρίτη, 21 Ιουλίου 2020 | Επικοινωνία

Opel Corsa-e: Η έκδοση Rally εξελίσσεται [video]

Για να αναδείξουν όλη την τεχνογνωσία τους στην ηλεκτρική κινητικότητα, οι κατασκευαστές προσέρχονται στον χώρο των αγώνων. Ήδη έχουμε σε εξέλιξη τη Formula E, αλλά και το Jaguar I-Pace Trophy. Και πλέον, οι κατασκευαστές προσβλέπουν και στα ράλι.

Η Opel θα μπορούσε να είναι η πρώτη φίρμα που θα προσέλθει σε αυτήν τη διοργάνωση με το νέο Corsa-e Rally, όπως αφήνει να εννοηθεί -ή να μαντέψουμε- το πρώτο βίντεο που δημοσιεύτηκε από ειδικούς στο zeroundersteer. Το ηλεκτρικό σουπερμίνι, αδελφό μοντέλο του Peugeot e-208, εξελίσσεται στις πίστες δοκιμών των Blitz, επιτρέποντάς μας να εξοικειωθούμε με την ενοχλητική (;) εικόνα ενός EV ράλικαρ. Και λέμε «ενοχλητική», καθώς μόνο ο θόρυβος από τον τροχασμό του αυτοκινήτου θα διαταράσσει την ηρεμία στα βουνά και στα δάση.

Opel Corsa-e rally

Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια ασφάλτινη εκδοχή του Corsa-e που έχει το στάνταρ σύστημα κίνησης του ηλεκτρικού σουπερμίνι της Opel, (ηλεκτρομοτέρ 136 PS και 260 Nm, μπαταρίες 50 kWh), με ένα διαφορικό Torsen να φροντίζει για τη μετάδοση. Την επαφή του με τον δρόμο θα υποστηρίζουν φυσικά αναβαθμισμένες αναρτήσεις και λάστιχα. Επιπλέον. θα υπάρχουν τρεις ρυθμίσεις οδήγησης: Competition, Rain και Eco, με την τελευταία για εξοικονόμηση ενέργειας στις απλές διαδρομές.

Opel Corsa-e rally

Το αγωνιστικό Opel Corsa-e θα κάνει το ντεμπούτο του στο ενιαίο ADAC Opel e-Rally Cup σε τιμή που αναμένεται να είναι κάτω από €50.000 για τις ιδιωτικές ομάδες.