WRC, Ράλι Ουαλίας: Ο Ogier ξαναμπαίνει πανηγυρικά στο παιχνίδι

WRC, Ράλι Ουαλίας: Ο Ogier ξαναμπαίνει πανηγυρικά στο παιχνίδι

Ο Γάλλος της M-Sport κέρδισε την τελευταία ειδική και τον αγώνα, νικώντας τον Latvala και ανεβαίνοντας στη 2η θέση της βαθμολογίας.

Με τον χθεσινό περίπατο του Tanak να μετατρέπεται σε εφιάλτη για τον Εσθονό, όταν η ποδιά τρύπησε το ψυγείο του Yaris και ο μέχρι τότε πρωτοπόρος αναγκάστηκε σε εγκατάλειψh, η μάχη για τη δεύτερη θέση έγινε μάχη για τη νίκη. 

Ακόμη κι ο ίδιος ο Ogier παραδέχτηκε ότι ο Tanak βρισκόταν σε άλλο αγώνα, όταν εντελώς αναπάντεχα ο Γάλλος βρέθηκε στην πρώτη θέση.

Η ημέρα σήμερα περιλάμβανε πέντε ειδικές διαδρομές. Την πρώτη την κέρδισε ο Lappi με τον Latvala να κάνει τον δεύτερο χρόνο εμπρός από τον Ogier και να μειώνει τη διαφορά του από τον Γάλλο στα 1,7".

Με αυτή τη διαφορά οι οδηγοί μπήκαν στην δεύτερη ειδική, που ήταν και η Power Stage του αγώνα. Σε αυτήν ο Latvala κέρδισε για 0,7" τον Tanak (που πήγε για τους έξτρα βαθμούς) και οι δύο οδηγοί της Toyota άφησαν στην τρίτη θέση τον Ogier, εμπρός από τον Neuville. Ταυτόχρονα στη γενική κατάταξη πέρασε εμπρός ο Latvala με διαφορά 3,6" από τον Ogier που έπεσε δεύτερος, έχοντας πίσω του στα 10,5" τον Lappi. 

O Γάλλος δεν το έβαλε κάτω και... σάλπισε φουλ αντεπίθεση στην επόμενη ειδική, όπου στα 8,03 km πήρε 3,4" από τον Latvala και μείωσε τη μεταξύ τους διαφορά στα 0,2".

Θρίλερ για γερά νεύρα, με δύο ειδικές πριν το τέλος: την Gwydir των 14,76 km (που ήταν το δεύτερο πέρασμα της Power Stage) και επίσης το δεύτερο πέρασμα από τα 8,03 ασφάλτινα km της Great Orme Llandudno που τελειώνει μέσα στην ουαλική πόλη.

Ο Ogier συνέχισε λοιπόν την αντεπίθεση και πήρε από τον Latvala 3,3" στην Gwydir, την οποία και κέρδισε. 'Ετσι πέρασε και πάλι πρώτος με διαφορά 3,1". Μια σημαντική διαφορά, που ο οδηγός της Τoyota έπρεπε πλέον να καλύψει στα 8 km της τελευταίας ειδικής, κάτι που δεν ήταν και τόσο εύκολο. 

Ο Neuville έκανε τον τρίτο καλύτερο χρόνο στην προτελευταία ειδική του αγώνα, κέρδισε δύο θέσεις και ανέβηκε στην 5η θέση της προσωρινής γενικής κατάταξης, σε μια προσπάθεια να μαζέψει όσο περισσότερους βαθμούς γίνεται στο κυνήγι του τίτλου. Εκεί και παρέμεινε τελικά, αφού, παρότι έκανε το δεύτερο χρόνο στην τελευταία ειδική, δεν μπόρεσε να περάσει τον Craig Breen για 4”.

Νικητής στην τελευταία ειδική - που καθυστέρησε λόγω ατυχήματος σε επίδειξη μοτοσικλετών για τους θεατές - ήταν ο Ogier, που πήρε έτσι πανηγυρικά τη νίκη στον αγώνα, την πέμπτη του στη Βρετανία, και πέρασε δεύτερος στη βαθμολογία, 7 βαθμούς πίσω από τον Neuville και 14 μπροστά από τον Ott Tanak, με δύο αγώνες να απομένουν – και τον Tommi Makinen να δηλώνει αισιόδοξος.

Δεύτερος στον αγώνα ο Latvala, που πήγε φυλαγμένα στην τελευταία ειδική και τερμάτισε τελικά το Ράλι Ουαλίας 10,5” πίσω από τον Ogier. Τρίτος ο Esapekka Lappi, με το άλλο Toyota, που δεν είχε τίποτε να κερδίσει ή να χάσει στην τελευταία ειδική, αφού ο Breen, που τον απειλούσε το πρωί, έκανε ένα λάθος στην Power Stage κι έχασε πολύ χρόνο.

Κυρίαρχος και θριαμβευτής στην WRC2 ήταν ο 18χρονος Kalle Rovanpera (Skoda), που πήρε την πρώτη του νίκη στην κατηγορία, επισκιάζοντας τον team-mate του και περσινό πρωταθλητή, Pontus Tidemand.

(Κείμενο: Θοδωρής Τσίκας)

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube