WRC: Τo ράλι Monte Carlo απειλείται από το Brexit

WRC: Τo ράλι Monte Carlo απειλείται από το Brexit

Brexit και κορονοϊός απειλούν με ματαίωση τον πρώτο αγώνα της χρονιάς. 

Η Bρετανία είναι πλέον εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και με τον κορονοϊό να εξαπλώνεται στο «νησί», η Γαλλία έχει κλείσει τα σύνορα στους Βρετανούς πολίτες. 

Τι σημαίνει αυτό; Ότι πολλές ομάδες, όπως η M-Sport για παράδειγμα που έχει σαν έδρα τη Βρετανία, δεν μπορούν να ταξιδέψουν προς τη Γαλλία και το Monte Carlo, το οποίο και αυτό έχει μπει σε lockdown. 

Μαζί τους, αποκλεισμένοι παραμένουν στη Βρετανία πολλοί εργαζόμενοι στον promoter του θεσμού που ζουν στο Λονδίνο, αλλά και οδηγοί όπως ο Gus Greensmith της Ford που δεν πρόλαβε να φύγει από τη Βρετανία πριν κλείσουν τα σύνορα. 

Η FIA και οι οργανωτές του αγώνα πιέζουν τη γαλλική κυβέρνηση να προχωρήσει σε μια ειδική ρύθμιση που θα επιτρέψει την είσοδο των εμπλεκομένων στον αγώνα στη χώρα, όμως η κυβέρνηση στο Παρίσι δεν είναι και τόσο βέβαιο ότι ενδιαφέρεται και τόσο για το εναρκτήριο ράλι της χρονιάς. 

Από την άλλη, τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και αν η M-Sport δεν καταφέρει να φτάσει στο Monte εγκαίρως ο αγώνας κινδυνεύει με ματαίωση ή μπορεί να γίνει χωρίς να προσμετρά στο WRC. 

Επίσημες ανακοινώσεις ακόμη δεν υπάρχουν και στο Πριγκιπάτο έχουν πει πως η καταληκτική ημερομηνία για να δουν τι ακριβώς θα γίνει με τον αγώνα είναι η 16η Ιανουαρίου. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube