WRC Ράλι Ισπανίας: Ανατροπή με «θύμα» (πάλι) τον Tanak

WRC Ράλι Ισπανίας: Ανατροπή με «θύμα» (πάλι) τον Tanak

Ένα κλαταρισμένο ελαστικό έστειλε τον Εσθονό στην 9η θέση - Επικεφαλής στα μισά της ημέρας ο Sordo

Μάλλον πρέπει να κάνει κάποιο Ευχέλαιο ή τουλάχιστον ένα ξεμάτιασμα.
Ο λόγος για τον Tanak που για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα βλέπει τον αγώνα του να καταστρέφεται και να χάνει την πρώτη θέση που μέχρι εκείνη τη στιγμή κατείχε άνετα. 
Η ημέρα στην Ισπανία ξεκίνησε με βροχή και την πρώτη ειδική να ακυρώνεται για λόγους ασφαλείας αφού πολλοί θεατές βρίσκονταν σε επικίνδυνα σημεία. 

Έτσι η πρώτη μάχη της ημέρας δόθηκε στην Querol των 21,26 χιλιομέτρων με τους Tanak και Latvala να κάνουν τους δύο καλύτερους χρόνους και τον Sordo τον τρίτο. 
Στην επόμενη όμως ειδική, την El Montmell ήρθε η καταστροφή για τον Εσθονό που είχε κλατάρισμα και αναγκάστηκε να αλλάξει λάστιχο μέσα στην ειδική, να χάσει πολύ χρόνο και να πέσει στην 9η θέση της προσωρινής γενικής κατάταξης. 

Την ειδική κέρδισε ο Latvala που ανέβηκε στη 2η θέση της κατάταξης μόλις 0,3'' πίσω από τον πρωτοπόρο πλέον Sordo. 
Είναι σίγουρο ότι ο Latvala στο απογευματινό σκέλος θα επιτεθεί για να βρεθεί αυτός επικεφαλής του αγώνα, αφού τα Yaris φαίνεται να είναι πολύ γρήγορα για μια ακόμη φορά. 

Ωστόσο η μάχη δεν θα είναι εύκολη αφού στις πίσω θέσεις ακολουθούν με μικρή διαφορά οι Evans, Loeb και Ogie, με τον Neuville να είναι στην 6η θέση αλλά με μεγαλύτερη διαφορά.  

wrc

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube