WRC- Ράλι Αυστραλίας: Δεν θα γίνει ο αγώνας - Παγκόσμια Πρωταθλήτρια η Hyundai

WRC- Ράλι Αυστραλίας: Δεν θα γίνει ο αγώνας - Παγκόσμια Πρωταθλήτρια η Hyundai

H λύση με τον κατά 70% μικρότερο αγώνα δεν έγινε αποδεκτή. 

Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν τελικά  την ακύρωση του αγώνα την Τρίτη το απόγευμα (τοπική ώρα) μετά από διαβουλεύσεις με την κρατική κυβέρνηση, τη FIA, τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και την τοπική κοινότητα.

Η Νέα Νότια Ουαλία αντιμετωπίζει τις χειρότερες συνθήκες πυρκαγιάς της, με αποτέλεσμα την κήρυξη της περιοχής  κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Ο πρόεδρος της οργάνωσης , ο ομογενής Ανδρέας Παπαδόπουλος δήλωσε ότι η ακύρωση ήταν η μόνη λύση, δεδομένου ήταν αμφίβολη η ασφάλεια πάνω από 1000 ανθρώπων, οδηγών, μηχανικών ,κριτών, κτλ.  

«Λαμβάνοντας υπόψη την ασφάλεια όλων όσων συμμετέχουν στο ράλι και φυσικά την ευρύτερη κοινότητα, δεν είναι σκόπιμο να διεξαχθεί ο αγώνας», είπε.
"Οι σκέψεις μας είναι με την κοινότητα των κατοίκων,  ειδικά  με τους ανθρώπους που έχουν χάσει τα αγαπημένα τους πρόσωπα, τα προς το ζην και τα σπίτια τους ως αποτέλεσμα των πυρκαγιών στην περιοχή, και ευχαριστούμε την οικογένεια του WRC για την υποστήριξη και την κατανόησή της”.

Οι διοργανωτές είχαν αρχικά προτείνει έναν “κουτσουρεμένο” κατά 70% αγώνα ως εναλλακτική λύση αλλά φαίνεται ότι τελικά ούτε αυτή η λύση ήταν εφικτή. 

Κατόπιν όλων αυτών η Hyundai παίρνει το παγκόσμιο πρωτάθλημα κατασκευαστών και απομένει η επίσημη ανακοίνωση από τη FIA. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube