WRC: Πιέσεις για να βγει από το καλαντάρι το ράλι της Σαρδηνίας

WRC: Πιέσεις για να βγει από το καλαντάρι το ράλι της Σαρδηνίας

Είναι μεγάλα τα έξοδα και ισχνή η προβολή, το επιχείρημα που ακούγεται.

Τουλάχιστον μια ομάδα πιέζει ώστε να βγει από το κααλαντάρι του 2019 το ράλι της Σαρδηνίας.
Οι υπεύθυνοι των ομάδων που συναντήθηκαν μετά το τέλος του αγώνα στο Alghero συζήτησαν την πρόταση μιας ομάδας που δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή ποια είναι, με βάση την οποία ο αγώνας πρέπει να φύγει από το νησί και μεταφερθεί στην ηπειρωτική χώρα.

Ο λόγος έχει να κάνει πρώτα με το κόστος μεταφοράς της υλικοτεχνικής υποδομής στο νησί που είναι μεγάλο, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα ανταποδοτικά κέρδη που αποκομίζουν οι ομάδες και οι χορηγοί σε επίπεδο προβολής δεν είναι και τόσο μεγάλα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το μεσημέρι του Σαββάτου το σέρβις παρκ ήταν σχεδόν άδειο, κάτι που σχολίασε δυσμενώς ο Tommi Makinen.

Ο ίδιος τόνισε πως «φαίνεται ότι οι άνθρωποι εδώ έχουν άλλα πράγματα να κάνουν» και ρωτώντας τους υπόλοιπους αρχηγούς των ομάδων είπε: Νομίζετε πως είναι εύκολο να έρθουμε εδώ; Oι πτήσεις και οι λοιπές μεταφορές είναι πολύ περίπλοκα.

Να θυμίσουμε πως το ράλι της Ιταλίας μεταφέρθηκε από το Σαν Ρέμο στη Σαρδηνία το 2004, με τους διοργανωτές να θέλουν έναν χωμάτινο αντί για ασφάλτινο αγώνα. Και αυτό γιατί θεωρήθηκε πως η Σαρδηνία έχει έτοιμες τις βασικές υποδομές από το Ράλι Costa Smeralda.
Στέλεχος της οργανωτικής επιτροπής δήλωσε πως παρά τις όποιες ενστάσεις ο αγώνας θα βρίσκεται στο καλαντάρι το 2019 και μετά θα μετακινηθούμε στην ηπειρωτική χώρα, χωρίς να προσδιορίσει πού ακριβώς.

Σε κάθε περίπτωση το επίσημο καλαντάρι του 2019 αναμένεται να ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube