WRC: Οι αλλαγές που προτείνει η Επιτροπή Ράλι για το 2019

WRC: Οι αλλαγές που προτείνει η Επιτροπή Ράλι για το 2019

Στόχος η μείωση του κόστους των ομάδων – Αναμένεται η έγκρισή τους.

Στις 12 Οκτωβρίου θα συνεδριάσει το Παγκόσμιο Συμβούλιο της FIA για να εξετάσει και εγκρίνει (ή όχι) τις αλλαγές που προτείνει για το WRC από το 2019 η Επιτροπή Ράλι.
Οι περισσότερες από τις προτεινόμενες αλλαγές έχουν να κάνουν με τη μείωση του κόστους για τις ομάδες, το οποίο από πολλούς με τους σήμερα ισχύοντες κανονισμούς θεωρείται δυσβάστακτο.
Η πρόταση περιλαμβάνει μείωση των ανά αυτοκίνητο απασχολούμενων μηχανικών. Συγκεκριμένα, προτείνεται η μείωση τους σε 9 από 12 που είναι σήμερα για όλες τις ομάδες που έχουν τρία αυτοκίνητα και σε 6 από 8 που είναι για κάθε ομάδα που έχει δύο αυτοκίνητα.

Την ίδια στιγμή προτείνεται και μείωση στις ημέρες δοκιμών από 55 που είναι σήμερα στις 42, ενώ μειώνεται και η απόσταση από το κέντρο της ομάδας για τις δοκιμές. Σήμερα η απόσταση ορίζεται στα 500 km και η μειωση που προτείνεται είναι στα 300 km.

Μια άλλη αλλαγή αφορά στον αριθμό των κινητήρων που δικαιούται κάθε αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Μέχρι τώρα, υπήρχε το «παραθυράκι» της εγκατάλειψης στο τέλος του αγώνα, κάτι που έδινε στην ομάδα τη δυνατότητα να τοποθετήσει στη συνέχεια άλλον κινητήρα στο αυτοκίνητο.
Σε ό,τι αφορά στην αρίθμηση των αυτοκινήτων, μόνον ο πρωταθλητής υποχρεούται να φέρει τον αριθμό «1» στις πόρτες, με τους υπόλοιπους οδηγούς να έχουν ελεύθερη επιλογή για τον αριθμό με τον οποίο θα αγωνίζονται.
Τέλος, προτείνεται πως για να πάρει εκκίνηση ένα αυτοκίνητο σε μια ειδική, θα πρέπει και οι τέσσερις τροχοί του να έχουν τη δυνατότητα κίνησης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube