WRC: O Tanak πιθανότατα στη Hyundai!

WRC: O Tanak πιθανότατα στη Hyundai!

Μάλλον θα ανακοινωθεί επίσημα αυτή την εβδομάδα – κι ο Neuville δηλώνει ευχαριστημένος με το ενδεχόμενο.

Ο Thierry Neuville λέει ότι θα καλωσόριζε τον Ott Tanak ως team-mate του στη Hyundai για το πρωτάθλημα του 2020.

Όπως έχει αποκαλύψει το Autosport, ο Tanak φαίνεται να έχει συμφωνήσει, λίγο πριν την κατάκτηση του παγκόσμιου τίτλου στην Καταλονία, να εγκαταλείψει την Toyota για να μετεγγραφεί στη Hyundai.

Ο Εσθονός μαζί με τον Neuville θα είναι οι μόνιμοι οδηγοί της ομάδας, με τους Sebastien Loeb και Dani Sordo να μοιράζονται το τρίτο i20 Coupe WRC.

O Neuville αρνήθηκε να επιβεβαιώσει την είδηση για την μετεγγραφή του Tanak, η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα αυτή την εβδομάδα. Ο Βέλγος είπε όμως στο Autosport ότι θα έβλεπε πολύ θετικά το ενδεχόμενο να έρθει ο πρωταθλητής στη Hyundai.

Thierry Neuville 2019

«Είμαι πολύ ανοιχτός. Όπως έχω ήδη πει, προτιμώ να έχω τον Tanak στη Hyundai, παρά να τον έχω αντίπαλο με την Toyota», δήλωσε ο Βέλγος. «Και το Hyundai σίγουρα θα εξελισσόταν ταχύτερα με τις γνώσεις του. Το να έχουμε τον Tanak στην ομάδα θα δείχνει το κίνητρο και την αφοσίωση της Hyundai για τις ερχόμενες χρονιές. Αυτά είναι όλα που χρειάζομαι για να κερδίζω ράλι. Χρειάζομαι αυτή την εμπλοκή, χρειάζομαι καλούς team-mates και χρειαζόμαστε εξέλιξη»

Ο διευθυντής της Hyundai Motorsport, Andrea Adamo (κύρια φωτ. με τον Tanak), επίσης αρνήθηκε να επιβεβαιώσει στο Autosport την πρόσληψη του Tanak, μιλώντας υποθετικά «αν συνέβαινε κάτι τέτοιο». Πρόσθεσε όμως: «Θα πρέπει να πω πάντως ότι, αν όλοι πίστευαν αυτά που γράφετε, τότε αυτό θα σήμαινε πως η Hyundai έχει κάνει μεγάλα βήματα σε αξιοπιστία, κι αυτό με χαροποιεί».

Η νίκη του Neuville στην Καταλονία δεν ήταν αρκετή για να τον διατηρήσει στη μάχη του τίτλου, αφού ο Tanak τερμάτισε δεύτερος και πήρε την Power Stage. Όμως η Hyundai διατηρεί ακόμη ένα πλεονέκτημα 18 βαθμών έναντι της Toyota στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών, ενώ απομένει το Ράλι Αυστραλίας, που θα γίνει στις 14-17 Νοεμβρίου.

[Πηγή: Autosport]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube