WRC: O Ogier στη Citroën για το 2019

WRC: O Ogier στη Citroën για το 2019

Aνακοινώθηκε επίσημα η επιστροφή του Γάλλου παγκόσμιου πρωταθλητή στην ομάδα του Satory. 

Τελικά οι διαπραγματεύσεις έπιασαν τόπο και πλέον είναι επίσημο. Ο Ogier επιστρέφει στη Citroën για το 2019 μετά από δύο χρόνια στις τάξεις της M-Sport Ford.

Η επίσημη ανακοίνωση την Παρασκευή το απόγευμα δεν ήταν έκπληξη, αφού ήταν φανερό τις τελευταίες εβδομάδες ότι ο 34χρονος Γάλλος είχε σχεδόν συμφωνήσει με τη Citroën.

Ο Ogier μετράει πέντε συνεχόμενους παγκόσμιους τίτλους, τέσσερις με τη Volkswagen Motorsport και έναν με την M-Sport Ford κάτι που τον αναδεικνύει στον δεύτερο πιο επιτυχημένο οδηγό του WRC πίσω από εννεά φορές παγκόσμιο Sébastien Loeb.

Ο Ogier είπε ότι ένας βασικός παράγοντας πίσω από τη μετάβαση του στη Citroen ήταν η επιθυμία να κερδίσει το πρωτάθλημα με μια τρίτη ομάδα, κάτι που μόνο Juha Kankkunen έχει επιτύχει.

"Υπήρχαν διάφοροι παράγοντες που επηρέασαν την απόφασή μου. Μου αρέσει πολύ η ιδέα να δουλέψω και πάλι με ανθρώπους με τους οποίους τα πράγματα πήγαν αρκετά καλά μερικά χρόνια πίσω και είμαι επίσης ενθουσιασμένος από την ευκαιρία να προσπαθήσω να υλοποιήσω την απόλυτη πρόκληση, να γίνω παγκόσμιος πρωταθλητής με έναν τρίτο διαφορετικό κατασκευαστή", είπε.

"Είμαι πεπεισμένος ότι το αυτοκίνητο έχει σαφείς δυνατότητες και έχω μεγάλη πίστη στους ανθρώπους του Satory", τόνισε και συνέχισε λέγοντας πως είναι ενθουσιασμένος με την προοπτική να αγωνιστεί και πάλι για την ομάδα που του έδωσε την πρώτη ευκαιρία να αγωνιστεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ο Ogier είχε κερδίσει τον junior παγκόσμιο τίτλο με τη Citroën το 2008 πριν κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο WRC αργότερα εκείνη τη σεζόν.Την πρώτη του νίκη στο WRC την πήρε στην Πορτογαλία. Αποχώρησε από τη Citroen το 2011 μέσα σε ένα κλίμα έντασης με τον Loeb αλλά και με τη διοίκηση της ομάδας εξαιτίας «εσωτερικών εντολών».

Ogier Citroen 2011  

Ο Ogier προσχώρησε στη M-Sport Ford το 2017, μετά την αποχώρηση της Volkswagen από το WRC. Η μετάβαση από την καλά χρηματοδοτούμενη γερμανική ομάδα στην ιδιωτική ομάδα του Malcolm Wilson ήταν για πολλούς μεγαλή έκπληξη, αλλά ο Γάλλος τους έφερε τον παγκόσμιο τίτλο. 

«Ο Malcolm και η ομάδα του έχουν ένα μεγάλο πάθος για το σπορ και θέλω να τους ευχαριστήσω για τα απίστευτα αυτά δύο χρόνια. Είναι πλέον καιρός για μια νέα πρόκληση, αλλά πρώτα θα επικεντρωθούμε στην ολοκλήρωση της φετεινής μας προσπάθειας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το πρωτάθλημα είναι ακόμα πολύ κοντά και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να διατηρήσουμε τις πιθανότητές μας ζωντανές μέχρι το τέλος», είπε.

Από τη μεριά της Citroën ο Pierre Budar (φωτ. κάτω) είπε πως καλωσορίζει τους Sébastien και Julien πίσω στην ομάδα. "Μας ενώνει -είπε - η επιθυμία να κάνουμε την υπέρβαση και να ξαναφέρουμε τη Citroen εκεί που η ιστορία της επιβάλλει. Αισθανόμαστε όλοι υπέροχα", κατέληξε.

Pierre Budar Citroen Racing

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube