WRC: Ο Neuville νικητής στο θρίλερ της Σαρδηνίας

WRC: Ο Neuville νικητής στο θρίλερ της Σαρδηνίας

Ο Βέλγος πήρε τη νίκη στην Power Stage με διαφορά μόλις 0,7'' από τον Ogier

Σε έναν αγώνα-θρίλερ, ο Neuville αναδείχθηκε πιο ψύχραιμος, πιο γρήγορος, πιο σταθερός και απίστευτα ώριμος οδηγικά και κέρδισε στο νήμα την πλέον σημαντική νίκης της καριέρας του. 

Oι δύο τους ξεκίνησαν την ημέρα με τον Γάλλο να προηγείται μόλις κατά 3,9'' του οδηγού της Hyundai. Ωστόσο ο Neuville φαίνεται ότι ξύπνησε αποφασισμένος να είναι αυτός που θα ανέβαινε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου. 

Στην πρώτη κιόλας ειδική της ημέρας κατέβασε τη διαφορά στα 3,1'' και αμέσως μετά στο πρώτο πέρασμα από την Power Stage την έφτασε στο 1,3".
 
Ο Ogier είπε ότι είχε δύο ειδικές μπροστά του και ότι θα ανέβαζε ρυθμό, αλλά δεν ρώτησε τον Neuville... 

Δεύτερο πέρασμα από την Cala Flumini και ο Βέλγος κάνει την τρίτο ταχύτερο χρόνο της ημέρας μειώνοντας τη διαφορά από τον Γάλλο στα 0,8"!

Μένει η Power Stage για να λύσουν οι δύο τους τις διαφορές τους. 

Ο Neuville πρέπει να καλύψει τη διαφορά ξεκινώντας εμπρός από τον Ogier στη μήκους 6.96 km ειδική, που ήταν σκαμμένη από τα προηγούμενα περάσματα και με μπόλικες πέτρες στη μέση του δρόμου.

Ο χρόνος που κάνει είναι ο καλύτερος μέχρι στιγμής: Το χρονόμετρο σταματά στο 4:52.9 και στην ειδική έχει μπει ο Ogier που στο πρώτο κομμάτι είναι κατά 0,2" ταχύτερος από τον Βέλγο. 

Στη συνέχεια όμως κάνει το λάθος (μικρό αλλά καθοριστικό) και όταν φτάνει στον τερματισμό το χρονόμετρο δείχνει 4:54.4 που σημαίνει ότι ο Neuville είναι ο νικητής του αγώνα με διαφορά μόλις 0,7". 

Ο Βέλγος, τρελός από χαρά, ανεβαίνει στον ουρανό του i20 την ώρα που στο σερβις πάρκ η Hyundai παίρνει φωτιά από τα πανηγύρια. 

Μια αληθινά παλικαρίσια νίκη σε έναν αγώνα θρίλερ όπου ο Neuville έδειξε ότι έχει στόφα παγκόσμιου πρωταθλητή. 

Ο Ogier δηλώνει πως έκανε ό,τι μπορούσε αλλά δεν μπόρεσε να αποφύγει ένα-δυο λαθάκια στο τέλος που του κόστισαν τη νίκη. Ωστόσο, όπως είπε, "χάσαμε μια μάχη αλλά όχι και τον πόλεμο, έχουμε άλλους έξι αγώνες μπροστά μας δεν χρειάζεται πανικός".

Έτσι μετά τη Σαρδηνία ο Neuville προηγείται του Ogier με διαφορά 27 βαθμών, με τον Γάλλο να δηλώνει ανήσυχος για το συμβάν στην 19η ειδική, όπου ο συνοδηγός του ξέχασε το καρνέ στον κριτή. Το καρνέ πήρε ο Tanak και τους το έδωσε πριν το επόμενο κοντρόλ, αλλά ακόμη παραμένει άγνωστο αν οι αγωνοδίκες τον τιμωρήσουν και με ποια ποινή για το συμβάν αυτό.

 Στην τρίτη θέση του βάθρου ανέβηκε μετά από έναν πολύ καλό αγώνα ο Esapekka Lappi, που έσωσε την τιμή της Toyota, με την πεντάδα να συμπληρώνουν οι Paddon και Ostberg. 

Πρώτος στην κατηγορία WRC2, με μεγάλη διαφορά, ο Τσέχος Jan Kopecky με το εργοστασιακό Skoda.

sar

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube