WRC: O Kris Meeke στην Toyota

WRC: O Kris Meeke στην Toyota

O Βορειοϊρλανδός υπέγραψε συμβόλαιο με την ομάδα της Toyota για να επιστρέψει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι το 2019

Η Toyota Gazoo είναι έτοιμη να ανακοινώσει την ερχόμενη εβδομάδα ότι ο πρώην οδηγός της Citroen θα αγωνίζεται του χρόνου δίπλα στους Ott Tanak και Jari-Matti Latvala.

H επίσημη ανακοίνωση για την επιστροφή του Meeke στο WRC θα ακολουθήσει εκείνη που θα γίνει στις 18 Οκτωβρίου και θα γνωστοποιεί ότι ο Esapekka Lappi θα φύγει από την Toyota για να πάει στη Citroen ως team-mate του Sebastien Ogier. Το Autosport λέει ότι ο Meeke συμφώνησε με την Toyota την περασμένη εβδομάδα.

Ο επικεφαλής της Toyota, Tommi Makinen, δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες για τη σύνθεση της ομάδας το 2019, αλλά παραδέχτηκε ότι ο Meeke και ο Craig Breen ήταν μέσα στους υποψήφιους οδηγούς.

«Και οι δύο έχουν δυνατότητες», είπε. «Και, ρεαλιστικά, δεν σκεπτόμαστε πολλές εναλλακτικές αν θέλουμε να παλέψουμε για το πρωτάθλημα κατασκευαστών το 2019. Ετοιμαζόμαστε για ενδεχόμενες αλλαγές στην ομάδα. Εξετάζουμε πιθανές εναλλακτικές κι έχουμε καλές προοπτικές. Δεν υπάρχει τίποτε ανακοινώσιμο προς το παρόν. Συνεργαζόμαστε τώρα με την Ιαπωνία πάνω στο θέμα».

Ο Tanak είπε πως βλέπει το όφελος από την έλευση του Meeke ως αντικαταστάτη του Lappi:
 
«Δεν είναι δική μου επιλογή, δεν είναι δική μου απόφαση, αλλά ο Kris είναι γρήγορος οδηγός. Όλοι το ξέρουμε. Συνολικά, νομίζω πως θα είναι ένα δυνατό ρόστερ», δήλωσε ο Εσθονός στο Autosport.

O Meeke, που εκδιώχθηκε από τη Citroen το Μάιο, ήταν στην Αμερική την προηγούμενη εβδομάδα και τήρησε σιωπή όσον αφορά στο μέλλον του. Θα επιστρέψει στο τιμόνι ενός αυτοκινήτου ράλι αυτή την εβδομάδα, παίρνοντας μέρος στο RallyLegend του San Marino, όπου θα μοιραστεί ένα Ford Fiesta RS WRC με τον Derek Ringer, τον παλιό συνοδηγό του μέντορά του, του Colin McRae.

Αν και η θητεία του Meeke στη Citroen έληξε άσχημα, ο Βορειοϊρλανδός είχε πάρει πέντε νίκες στο WRC με τη γαλλική ομάδα – μεταξύ των οποίων και αυτή στο Ράλι Φιλανδίας το 2016 (όπου ήταν και ο πρώτος Βρετανός νικητής).

Kris Meeke Ράλι Φιλανδίας 2016

Πηγή (μάλλον φιλανδική) του Autosport είπε: «Η συμφωνία με τον Meeke υπογράφτηκε. Ξέρουμε ότι θα έρθει στη Φιλανδία [τη βάση της Toyota Gazoo του Makinen]. Είναι μια συναρπαστική εποχή για την Toyota, να έχει τρεις τόσο γρήγορους οδηγούς που να μπορούν να νικήσουν σε κάθε αγώνα. Έχουμε δει την ταχύτητα του Meeke σε κάθε έδαφος. Κυριάρχησε στην Κορσική κι έχει νικήσει στη Φιλανδία. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για τους Φιλανδούς, δείχνει τι είναι ικανός να πετύχει και κάνει την ομάδα να τον βλέπει ζεστά».

[Πηγή: Autosport]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube