WRC: Ο γιος του Petter Solberg επίσημος οδηγός της Škoda

WRC: Ο γιος του Petter Solberg επίσημος οδηγός της Škoda

O Oliver Solberg θα υποστηρίζεται από το τσέχικο εργοστάσιο στο πρωτάθλημα WRC3 όπου θα οδηγεί ένα Fabia R5 Evo.

Ο 18χρονος Νορβηγός, γιος του παγκόσμιου πρωταθλητή ράλι του 2003, θα κάνει την πρώτη του επίσημη εμφάνιση με τη Škoda στο Σουηδικό Ράλι, στις 13-16 Φεβρουαρίου.

Το αγωνιστικό πρόγραμμά του δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, όμως θα πάρει μέρος σε αρκετά ράλι του WRC 2020 με το Fabia. Σε άλλους αγώνες του πρωταθλήματος θα συνεχίσει να οδηγεί το ιδιωτικό του VW Polo R5 με το οποίο αγωνίστηκε στο πρόσφατο Ράλι Monte-Carlo (και τερμάτισε 25ος).

Oliver Solberg_Monte 2020

«Είναι φανταστική τιμή για μένα να οδηγώ με την υποστήριξη της Skoda», δήλωσε ο Oliver Solberg. «Επισκέφθηκα ήδη τις εγκαταστάσεις της Škoda Motorsport στο Mlada Boleslav και, ουάου!, τι φοβερό μέρος που είναι. Τόσο εντυπωσιακό!

«Το κύριο μέλημά μου τώρα είναι να κερδίσω εμπειρία σε όσο το δυνατόν περισσότερους αγώνες του WRC φέτος. Όλοι λένε πόσο πολλή εμπειρία χρειάζεσαι και πόσο σημαντική είναι αυτή. Το διαπίστωσα κι ο ίδιος στο Ράλι Ουαλίας πέρσι και στο Monte-Carlo την περασμένη εβδομάδα.
  
«Αυτοί οι αγώνες του WRC είναι σκληρότεροι και μακρύτεροι από οτιδήποτε άλλο έχουμε κάνει μέχρι τώρα εγώ κι ο Aaron [Johnston, ο συνοδηγός του]. Αλλά πρέπει να σας πω ότι αυτή η χρονιά είναι σαν όνειρο για μένα».

 
Η Škoda αποφάσισε να καταργήσει την εργοστασιακή της ομάδα WRC2 για το 2020, αλλά δήλωσε ότι θα επικεντρωθεί φέτος στην υποστήριξη νέων οδηγών.

Φέτος, η εργοστασιακή κατηγορία WRC2 Pro μετονομάστηκε σε WRC2, όπου συμμετέχουν η Citroën, η Hyundai και η M-Sport Ford. Η «ερασιτεχνική» κατηγορία, που ήταν γνωστή μέχρι πέρσι ως WRC2, μετονομάστηκε από φέτος σε WRC3.

[Φωτογραφίες: DPPI]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube