node/35764

WRC: Ο Craig Breen θα οδηγήσει το τρίτο Hyundai στο ράλι της Φινλανδίας

Η Hyundai κυνηγά με κάθε τρόπο την κατάκτηση του τίτλου των κατασκευαστών.

Ο Craig Breen  θα είναι αυτός που θα πλαισιώσει τους Thierry Neuville και Andreas Mikkelsen στο ράλι της Φινλανδίας.
Ο Ιρλανδός συμφώνησε για έναν αγώνα βάζοντας παρακαταθήκη και για το μέλλον. Η Hyundai θέλει να μαζέψει όσο το δυνατό περισσότερους βαθμούς στο κυνήγι του τίτλου των κατασκευαστών και για το λόγο αυτό επέλεγε τον Breen ο οποίος στον συγκεκριμένο αγώνα έχει σημειώσει πολύ καλές επιδόσεις.

Ο Breen, ο οποίος έχασε τη θέση του στη Citroën Racing στα τέλη του περασμένου έτους, προσπάθησε πολύ να βρει έναν τρόπο να επιστρέψει στο WRC κάτι που δεν έκρυψε στις δηλώσεις του μετά την αναγγελία της συμμετοχής του, τονίζοντας πως «ήταν πολύ δύσκολο να βλέπω τους υπόλοιπους οδηγούς να έχουν μπάκετ φέτος και εγώ να μην έχω. Είναι μεγάλη η χαρά μου που θα επιστρέψω σε έναν αγώνα στον οποίο έχω εμπειρία και ελπίζω να βοηθήσω την ομάδα που με εμπιστεύτηκε να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Από την πλευρά της ομάδας, ο επικεφαλής της ο Andrea Adamo τόνισε πως φέραμε στην ομάδα τον Craig που έχει μεγάλη εμπειρία από τον συγκεκριμένο αγώνα αλλά έχει να επιδείξει και πολύ καλές επιδόσεις, στοιχεία που ελπίζουμε για εμάς να αποδειχθούν πολύτιμα.

Ο Ιρλανδός θα τρέξει με τον αριθμό 42 στις πόρτες, αριθμός που όπως είπε τον συνοδεύει από το 1998 όταν ξεκίνησε να κάνει καρτ. Στο μεταξύ και για να προετοιμαστεί καλύτερα θα πάρει μέρος στο ράλι της Εσθονίας, όπως και ο Mikkelsen.

Μετά τη νίκη του Sordo στη Σαρδηνία αλλά και την τρίτη θέση του Mikkelsen στον ίδιο αγώνα, η Hyundai Motorsport  προηγείται στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των κατασκευαστών με 44 βαθμούς και είναι προφανές ότι θέλει να κυνηγήσει αυτόν τον τίτλο για το 2019.

TAGS
node/39591
Ferrari Hublot Esports Series

Ferrari E-sport: Εγγραφείτε στο επίσημο πρόγραμμα αγώνων! [video]

Η Ferrari ανακοινώνει την επικείμενη έναρξη του προγράμματος e-sport που ονομάζεται «Hublot Esport Series». Ο νικητής της γενικής κατάταξης θα συμμετάσχει στην επίσημη ομάδα Esport Ferrari και θα ενημερωθεί από τον Charles Leclerc.

Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2020 | Επικοινωνία

Ferrari E-sport: Εγγραφείτε στο επίσημο πρόγραμμα αγώνων! [video]

Ο πρώτος αγώνας έχει προγραμματιστεί για τις 7 Αυγούστου: Αυτή θα είναι και η ημερομηνία έναρξης των εγγραφών, οι οποίες είναι δωρεάν. Το πρωτάθλημα θα πραγματοποιηθεί στο game «Assetto Cors»a με μια Ferrari 488 Challenge Evo, ειδικά σχεδιασμένη γι’ αυτήν την εκδήλωση. 

Μια πρώτη σειρά «AM» θα αναδείξει τους νικητές που θα προχωρήσουν στη συνέχεια στο επόμενο στάδιο: Στη Σειρά PRO, όπου θα διαγωνιστούν οι εικονικοί πιλότοι υψηλού επιπέδου. Συνολικά, 24 αγωνιζόμενοι θα πάρουν μέρος στους αγώνες τον επόμενο Οκτώβριο και θα γίνει μια νέα επιλογή με τους 12 ταχύτερους οδηγούς που θα συναντηθούν τον Νοέμβριο για τρεις νέους αγώνες.

Στο τέλος των παραπάνω, η Ferrari θα έχει τον τελικό νικητή, ο οποίος θα είναι σε θέση να συμμετάσχει επίσημα στην εικονική ομάδα του Cavallino Rampante, η οποία περιλαμβάνει ήδη δύο οδηγούς: Τους David Tonizza και Enzo Bonito.

Ferrari Hublot Esports Series

Και ευθύς αμέσως προκύπτει το ερώτημα: Ένας επίσημος οδηγός της Ferrari Esport θα έχει την ευκαιρία να βρεθεί στο μπάκετ μιας πραγματικής αγωνιστικής Ferrari; Η Ferrari απαντά ευγενικά ότι κάθε κλάδος είναι συγκεκριμένος και πρέπει να παραμείνει έτσι. Οπότε, όπως καταλαβαίνουμε από το λεγόμενα των Ιταλών, δεν θα υπάρξει τέτοια δυνατότητα… Σε αντίθεση με την GT Academy που διοργανώνει η Nissan, η οποία επιτρέπει σε έναν ερασιτέχνη να περνά από το εικονικό στο πραγματικό περιβάλλον μιας ομάδα της Nissan.

Οι πιλότοι του «πραγματικού» κόσμου είναι όμως απαραίτητα καλοί και πίσω από μια οθόνη; Ο Charles Leclerc, επίσημος οδηγός της F1 της Ferrari, κατέστησε σαφές ότι αυτό δεν ισχύει: Οι καλύτεροι «simracers» είναι στην πραγματικότητα πολύ καλύτεροι από έναν οδηγό F1, όταν τα δύο μέρη βρεθούν πίσω από μια τιμονιέρα και μια οθόνη. 

node/39524
Opel Corsa-e rally

Opel Corsa-e: Η έκδοση Rally εξελίσσεται [video]

Τα αγωνιστικά EV, ύστερα από αγώνες ενιαίου τύπου, θα εμφανιστούν και στα ράλι, όπως το αναγγέλλει σιωπηρά το Opel Corsa-e του είδους.

Τρίτη, 21 Ιουλίου 2020 | Επικοινωνία

Opel Corsa-e: Η έκδοση Rally εξελίσσεται [video]

Για να αναδείξουν όλη την τεχνογνωσία τους στην ηλεκτρική κινητικότητα, οι κατασκευαστές προσέρχονται στον χώρο των αγώνων. Ήδη έχουμε σε εξέλιξη τη Formula E, αλλά και το Jaguar I-Pace Trophy. Και πλέον, οι κατασκευαστές προσβλέπουν και στα ράλι.

Η Opel θα μπορούσε να είναι η πρώτη φίρμα που θα προσέλθει σε αυτήν τη διοργάνωση με το νέο Corsa-e Rally, όπως αφήνει να εννοηθεί -ή να μαντέψουμε- το πρώτο βίντεο που δημοσιεύτηκε από ειδικούς στο zeroundersteer. Το ηλεκτρικό σουπερμίνι, αδελφό μοντέλο του Peugeot e-208, εξελίσσεται στις πίστες δοκιμών των Blitz, επιτρέποντάς μας να εξοικειωθούμε με την ενοχλητική (;) εικόνα ενός EV ράλικαρ. Και λέμε «ενοχλητική», καθώς μόνο ο θόρυβος από τον τροχασμό του αυτοκινήτου θα διαταράσσει την ηρεμία στα βουνά και στα δάση.

Opel Corsa-e rally

Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια ασφάλτινη εκδοχή του Corsa-e που έχει το στάνταρ σύστημα κίνησης του ηλεκτρικού σουπερμίνι της Opel, (ηλεκτρομοτέρ 136 PS και 260 Nm, μπαταρίες 50 kWh), με ένα διαφορικό Torsen να φροντίζει για τη μετάδοση. Την επαφή του με τον δρόμο θα υποστηρίζουν φυσικά αναβαθμισμένες αναρτήσεις και λάστιχα. Επιπλέον. θα υπάρχουν τρεις ρυθμίσεις οδήγησης: Competition, Rain και Eco, με την τελευταία για εξοικονόμηση ενέργειας στις απλές διαδρομές.

Opel Corsa-e rally

Το αγωνιστικό Opel Corsa-e θα κάνει το ντεμπούτο του στο ενιαίο ADAC Opel e-Rally Cup σε τιμή που αναμένεται να είναι κάτω από €50.000 για τις ιδιωτικές ομάδες.