WRC: Κορυφώνεται η μάχη του πρωταθλήματος στην Ισπανία

WRC: Κορυφώνεται η μάχη του πρωταθλήματος στην Ισπανία

Thierry Neuville, Sébastien Ogier και Ott Tänak διεκδικούν όχι μόνο τη νίκη αλλά και τον τίτλο για το 2018. 

Με το πρωτάθλημα να έχει πάρει φωτιά μετά την αναπάντεχη νίκη Ogier στη Βρετανία, όπου ο Tänak εγκατέλειψε όντας μακράν πρώτος, τρεις οδηγοί βρίσκονται μέσα στη μάχη του τίτλου. Thierry Neuville, Sébastien Ogier και Ott Tänak θα τα δώσουν όλα στον ισπανικό αγώνα, τον μόνο μικτό του πρωταθλήματος, την ώρα που για την ομάδα της Citroen θα αγωνιστεί και ο εννέα φορές παγκόσμιος Sébastien Loeb.

Παράλληλα θα έχουμε την εμφάνιση του Petter Solberg που θα οδηγήσει το νέο Polo R5 της Volkswagen, αλλά και ο Ken Block που θα οδηγήσει ένα Fiesta WRC της M-Sport.

O Βέλγος οδηγός της Hyundai δεν έχει περιθώριο για το παραμικρό λάθος, την ώρα που ο Ogier θέλει τη νίκη για να φύγει από την M-Sport ει δυνατόν με έναν ακόμη τίτλο για την ομάδα. Από την πλευρά του ο Tänak έχει κερδίσει πλέον τη θέση του πρώτου οδηγού στην Toyota και αυτό με την αξία του, δεν έχει να αποδείξει τίποτα και αν δεν σταθεί τόσο άτυχος όσο στη Βρετανία μπορεί να διεκδικήσει μια ακόμη νίκη. 

H δράση θα ξεκινήσει την Πέμπτη το βράδυ με την πρώτη ειδική του αγώνα να γίνεται στους δρόμους της Βαρκελώνης, μετά από απουσία ενός έτους. Αυτή θα είναι το... ορεκτικό για το «κυρίως πιάτο» της Παρασκευής. 
Η ημέρα που θα είναι «χωμάτινη», ξεκινάει με δύο ειδικές που έγιναν για τελευταία φορά το 2014, την Gandesa (7.00km) και την Pesells (26.59km).

Στη συνέχεια έρχεται η μεγάλη πρόκληση των 38,85km που ακούει στο όνομα  La Fatarella-Vilalba και η οποία έχει και κάποια κομμάτια ασφάλτου αλλά και επιφάνειες με διαφορετική πρόσφυση. 

Μεσολαβεί το σέρβις παρκ στην PortAventura και στη συνέχεια έχουμε την απογευματινή επανάληψη των ειδικών διαδρομών για να επιστρέψουν και πάλι τα πληρώματα στο σέρβις παρκ όπου οι μηχανικοί θα έχουν 75 λεπτά στη διάθεσή τους για να τα μετατρέψουν από χωμάτινα σε ασφάλτινα.

Το Σάββατο περιλαμβάνει επτά ειδικές διαδρομές. Η ημέρα θα ξεκινήσει με τις Savallà (14.12km), El Montmell (24.40km) που κινούνται σε αντίθετη φορά από πέρυσι και με την Querol των 21,26km ολοκληρώνεται το πρώτο σκέλος.
Οι ίδιες ειδικές επαναλαμβάνονται το απόγευμα με την ημέρα να κλείνει με τη μικρή ειδική στο Salou μήκους μόλις 2,24 km.

Την Κυριακή, τελευταία ημέρα του αγώνα έχουμε δύο επαναλαμβανόμενες ειδικές. Είναι οι Riudecanyes (16,35 km) και η Santa Marina (14,50 km), που παραμένουν αμετάβλητες από το 2017, με την τελευταία να είναι και η Power Stage του αγώνα.

Φέτος, οι διοργανωτές έχουν συμπεριλάβει μια διακοπή 30 λεπτών μεταξύ των δύο σκελών.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube